Κίνηση-ματ από Βαγδάτη και Δαμασκό! Οι Ιρακινοί μπήκαν σε συριακό έδαφος και κόβουν το δρόμο των SDF προς την Αλ Μπουκαμάλ

Freepen.gr - Μια πολύ σημαντική είδηση μεταφέρει το αραβικό almasdarnews σημειώνοντας ότι αρκετοί μαχητές από την ιρακινή παραστρατιωτική ομάδα, Χαστ Αλ Σαάμπι (Popular Mobilization Units) πέρασαν σε συριακό έδαφος χθες το βράδυ μέσα από την ιρακινή επαρχία Αλ-Άμπαρ.

Η ιστοσελίδα επικαλείται πήγες μέσα από την ίδια την ομάδα. Οι μαχητές μπήκαν στη Συρία για να εμποδίσουν τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να πάρουν την συνοριακή πόλη Albukamal στη νοτιοανατολική ύπαιθρο του Deir Ezzor.

Είχαμε άλλωστε σημειώσει πρωτύτερα ότι Δαμασκός και Μόσχα φοβούνται πως οι ΗΠΑ μπορεί να δωροδοκήσουν και στην Αλ Μπουκαμάλ τους άνδρες τοπικών φυλών που μάχονται με το ISIS για να συνταχθούν με τους Κούρδους όπως έκαναν στις προηγούμενες περιπτώσεις με τις πετρελαιοπηγές.

Ενώ το Al-Masdar δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτούς τους ισχυρισμούς επί του παρόντος, υπάρχει μεγάλη παρουσία της IRGC και της Χεζμπολάχ κοντά στα ιρακινά σύνορα. καθώς πιστεύεται ότι η Hashd Al-Sha'abi συντονίζεται με αυτές τις ομάδες να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην Al Bukamal.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι σύμμαχοί του συνεχίζουν την επιθεσή τους προς τη μεθοριακή πόλη από δύο άξονες ενώ απέχουν πλέον λίγες δεκάδες χιλιόμετρα από το σημείο και με τους Ρώσους να εξαερώνουν τις άμυνες των ισλαμιστών στη βαθιά έρημο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail