Γιατί η Τουρκία αγοράζει τους S-400 που θα μπορούσαν να καταρρίψουν τα αεροσκάφη της; Μα ακριβώς για αυτό!

Freepen.gr - Ο λόγος για την επιμονή της Τουρκίας να παραγγείλει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 μπορεί να είναι ότι θέλει να καταφέρει να καταρρίψει τα αεροπλάνα της, υπογραμμίζει μια σύντομη αναφορά από το Ίδρυμα Defend Democracies σύμφωνα με το ahvalnews.com.

Σε αντίθεση με τις εναλλακτικές λύσεις που ανέπτυξε το ΝΑΤΟ, ανέφερε ο αναλυτής Μπόρις Ζίλμπερμαν, οι S-400 θα καταφέρουν να καταρρίψουν αεροπλάνα που ανήκουν σε συμμάχους του ΝΑΤΟ ή τις ίδιες τις αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας. Αυτό ακριβώς επιθυμεί ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το περιστατικό όπου δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 αναζητούσαν να καταρρίψουν το αεροπλάνο του καθώς η απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ο Ερντογάν καταλαβαίνει πλήρως από την στενή του συνάντηση με δύο από αυτά τα αεροσκάφη ότι δεν μπορεί να επιτρέψει μια τέτοια ελευθερία κινήσεων στον εναέριο χώρο της Τουρκίας σε μια στιγμή κρίσης. Είναι πολύ πιθανό ότι τα στρατεύματα που θα λάβουν εκπαίδευση για να λειτουργήσουν τα S-400 θα είναι εκείνα με τη μεγαλύτερη δυνατή πίστη στον Τούρκο Πρόεδρο και, σε περίπτωση πραξικοπήματος, θα είναι προετοιμασμένα να στρέψουν τα S-400 στα τουρκικά αεροπλάνα.

Ο Ζίλμπερμαν δήλωσε επίσης ότι η τουρκική κυβέρνηση αναζητά τρόπο να αποκτήσει τους S-400 όσο το δυνατόν νωρίτερα, κάτι που δείχνει ότι ο Ερντογάν μπορεί να προσπαθεί να τα χρησιμοποιήσει για να προστατεύσει τη δική του θέση βραχυπρόθεσμα.

Επισήμανε επίσης έναν άλλο λόγο για τον οποίο η συμφωνία προχωρά με μια τέτοια βιασύνη: την κατάσταση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας μετά από τις βαριές εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Δεύτερον, όπως δήλωσε σωστά ο Τούρκος αμυντικός αναλυτής Can Kasapoglu, η Άγκυρα διαθέτει σήμερα λιγότερους από έναν πιλότους για κάθε διαθέσιμο αεροσκάφος στην Πολεμική Αεροπορία. Με την αύξηση της άμυνας εδάφους του στρατού εναντίον εχθρικών αεροσκαφών, ο Ερντογάν μπορεί να αντισταθμίσει την έλλειψη ισχύος του στον αέρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail