Από τη νύχτα των Ιμίων στη νύχτα των Μνημονίων και των S-400 απέναντι

ΦΩΤΟ από police-voice.blogspot

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αν ο σουλτάνος μάθαινε ότι για τους S-400 πήρανε μίζα υπάλληλοι του ( πλην της αυλής) θα τους είχε κρεμάσει ανάποδα στο άψε –σβήσε.

Εδώ όμως έχουμε « δημοκρατία πολλών ταχυτήτων».

Και τι δημοκρατία ; που σέβεται τους υπαλλήλους της και τους δίνει τις προοπτικές για κρυφό χρηματισμό;

Έστω και αργά αναλαμβάνει η δικαιοσύνη.

« Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο Αντώνης Κάντας μίλησε για όλα…

Ο Κάντας λέει ότι λίγο μετά του τηλεφώνησε ο εκπρόσωπος της γερμανικής «Krauss-Maffei Wegmann». «Ήθελε να με επισκεφτεί στο γραφείο μου». Όταν έφυγε άφησε εκεί μια τσάντα. ‘Έτρεξε πίσω του λέγοντας: «Ξέχασες κάτι». Αλλά μου είπε: «Είναι για σένα». Ο Κάντας άνοιξε την τσάντα. Μέσα ήταν 800.000 ευρώ. Αυτό ήταν στις αρχές του 2002. Ο Κάντας δεν εξέφραζε πια τις αμφιβολίες του για την αγορά των τεθωρακισμένων. Η Ελλάδα αγόρασε 170 Leopard 2, αξίας 1,7 δις ευρώ. Όπως επίσης γαλλικά Mirage, ρωσικά φορτηγά πλοία, σουηδικά ραντάρ, γερμανικά οβιδοβόλα. Πάντα ο Κάντας έπαιρνε λεφτά.

Γιατί όμως ο Κάντας έφτασε στο σημείο να έχει πάρει 11,4 εκατομμύρια ευρώ σε μια πενταετία όταν ισχυρίζεται ότι ουσιαστικά δεν αποφάσιζε ο ίδιος για τις αγορές; «’Η μοναδική υπηρεσία που μπορούσα να προσφέρω ήταν να μην προκαλώ καθυστερήσεις, να μην θέτω δύσκολα ερωτήματα και να μην κάνω πολλές σημειώσεις πάνω στα χαρτιά» λέει σήμερα.» Πηγή: SZ, Deutsche Welle, ΑΠΕ-ΜΠΕhttp://www.iefimerida.gr/ 2 Νοεμβρίου 2017

Αργήσαμε λίγο αλλά πάντα η αλήθεια όσο και να την πατάς σαν τον φελλό να βυθιστεί στο νερό αυτή πετιέται προς τα πάνω.

Αφιερωμένο σε εκείνους που από θέσεις ευθύνης πολιτικής ή διοικητικής ¨έβαλαν¨ το χέρι τους στον Δημόσιο κορβανά και για αυτό πρέπει να γιορτάζουν μαζί με τον Ιούδα γιατί με τις πράξεις τους τον επιβράβευσαν.

Τόσα χρόνια μετά από την τραγωδία των Ιμίων ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει την πλήρη αλήθεια για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα για τους τρεις αξιωματικούς του ΠΝ και για τη χώρα μας;

Πόσοι μπορούν με βεβαιότητα να υποστηρίξουν ότι έχουν απόλυτα πειστεί από την αλήθεια που έχει παρουσιαστεί κατά καιρούς;

Και όμως πέρα από τα γεωπολιτικά, τις γκρίζες ζώνες ,τα υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής που είναι μια απτή πραγματικότητα στις ημέρες μας ψηλαφάνε και μία άλλη διάσταση που δρομολογήθηκε εκείνη την κρίσιμη νύχτα και έφερε μετέπειτα ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Δυστυχώς εκείνη η νύχτα δρομολόγησε την ¨μεγάλη νύχτα των λαμογιών των στρατιωτικών εξοπλισμών¨.

Όχι ότι η πατρίδα μας δεν χρειαζόταν εξοπλιστικά προγράμματα απέναντι στην επιθετική επεκτατικότητα των γειτόνων μας, αλλά κάποιοι κύκλοι εκμεταλλεύθηκαν γεγονότα και με τις προυποθέσεις του επείγοντος έβαλαν την πατρίδα σε άσκοπες υπερβολές προς ίδιον όφελος.

Κάποιοι αποφάσισαν να τρέξουν στο γκράν- πρί της μίζας των εξοπλισμών και να παίξουν κορώνα γράμμα την ασφάλεια της Ελλάδας σε κρίσιμες εποχές.

Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας θεωρείται εύλογη ανάγκη και μεγίστη προτεραιότητα .

Εκείνες τις στιγμές που το αίσθημα του Έλληνα πληγώθηκε και ο Εθνικός συναισθηματικός του χώρος κατέρρευσε με τον θάνατο των τριών παλληκαριών το βράδυ των ΙΜΙΩΝ κάποιοι ξεκινούσαν το marketing της κούρσας των εξοπλισμών της μίζας.

Σου λέει ο Έλληνας δεν ευχαριστήθηκε ¨με το ευχαριστώ που είπαμε στους Αμερικάνους¨ για αυτό θα τον ¨πνίξουμε¨ στα εξοπλιστικά προγράμματα για να αισθάνεται ασφαλής!!

Για αυτούς η νύχτα των ΙΜΙΩΝ και ο Θάνατος των Ηρώων μας ήταν η καλύτερη τους ευκαιρία και η απαρχή του άκρατου πλουτισμού τους.

Αναρωτιούνται αν στα ΙΜΙΑ υπήρξε προδοσία;

Μα η προδοσία φτάνει μέχρι τις ημέρες μας. Άλλωστε την διαβάζουμε στην καθημερινή ειδησεογραφία.

Διότι εκτός από την υποβάθμιση των στρατιωτικών εξοπλισμών φαίνεται να μειώθηκαν δραματικά και τα τεχνικά μέσα της ακτοφυλακής να ελέγξει τις κατακλυσμιαίες προσφυγικές ροές μέσω του Αιγαίου στην Ευρώπη.

Σήμερα αποτυπώθηκε το ψηφιδωτό της προδοσίας με τις διαδρομές του μαύρου χρήματος της ¨ ξεπλυμένης μίζας¨ μέσω υπεράκτιων εταιρειών.

Σήμερα ο Λαός καλείται να πληρώσει με το υστέρημα του τα κλεμμένα των πάσης φύσεως λαμογιών.

Σήμερα τίθεται και ένα κορυφαίο ερώτημα γιατί περιμέναμε να έρθει η ώρα των μνημονίων για να ανοίξουν οι όζουσες υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων όπως και άλλες;

Οι απαντήσεις δίνονται μέσα από την οδύνη των ημερών που βιώνουμε και ποικίλουν.

Η θεατρική αυλαία των δήθεν αξιολογήσεων, των δήθεν συμβούλων , των βαρέων υπογραφών που έπεσαν ΑΝΟΙΞΕ και ο ανυποψίαστος Έλληνας φορολογούμενος καλείτε να πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του.

Είναι η απληστία των πράξεων αυτών μόνο κακούργημα;

Ή η διακινδύνευση της Εθνικής Άμυνας αποτελεί Εσχάτη Προδοσία;

Την στιγμή που σε όλα αυτά τα χρόνια το ΑΙΓΑΙΟ έπαιρνε και παίρνει φωτιά από την θρασύτητα των γειτόνων.

Η νύχτα των ΙΜΙΩΝ έφερε την νύχτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Μήπως η νύκτα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ φέρει άλλου είδους ΙΜΙΑ;

Την στιγμή που απέναντι μας θα φιγουράρουν οι S- 400.

« Η Ρωσία πούλησε το ανεπτυγμένο της αντιπυραυλικό σύστημα S-400 στην Τουρκία προς περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Σεμέζοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και Ρωσίας έχει προκαλέσει ανησυχία στις ΗΠΑ.» http://www.militaire.gr/2 Νοεμβρίου 2017

Εδώ που φτάσαμε και με τόσα λαμόγια πολλών πολιτικών περιόδων που μας περιστοιχίζουν μόνο ένα ΘΑΥΜΑ μας σώζει.

Και το ΘΑΥΜΑ θα έρθει κόντρα στο αντίχριστο πνεύμα της εποχής που έδειξε ήδη τα δόντια αλλά τώρα σάπισαν από το μεγάλο φαγοπότι.

Ο Ερντογάν δεν θα χαρεί να μας κάνει εκπλήξεις με τους S- 400.

Εδώ σταματάμε γιατί στο επόμενο διάστημα η επικαιρότητα θα βρίθει από τα γεωστρατηγικά απόνερα αυτής της αγοράς μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail