Περισσότερα από τα μισά Leopard 2 της Γερμανίας είναι απλά άχρηστα


Photo: Bundeswehr / Carsten Vennemann
Freepen.gr - Περισσότερα από τους μισά βασικά τεθωρακισμένα άρματα μάχης Leopard 2 του γερμανικού στρατού βρίσκονται εκτός επιχειρησιακής λειτουργίας. Σύμφωνα με την έκθεση του Υπουργείου Άμυνας, από τα 244 Leopard 2, μόνο 95 ήταν έτοιμα προς χρήση όπως δημοσιεύει το defence-blog.com.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Focus.

Ο γερμανικός στρατός ήταν γνωστός στο παρελθόν για την ικανότητά του να αναπτύξει καλά εκπαιδευμένους και συντηρημένους σχηματισμούς αρμάτων μάχης ενάντια στον εχθρό, αλλά αυτή η πεποίθηση φαίνεται ότι εξασθενεί. Μόνο 95 από τα 244 Leopard 2 είναι έτοιμα προς μάχη.

Περίπου 53 έχουν αφοπλιστεί, επτά χρησιμοποιούνται για δοκιμές, ενώ 89 είναι "λειτουργικά υπό όρους" επειδή δεν μπορούν να επισκευαστούν χωρίς τα αναγκαία ανταλλακτικά. Η έκθεση του υπουργείου Άμυνας επισημαίνει ιδιαίτερα τις πολλαπλές περιπτώσεις στις οποίες «η μη διαθεσιμότητα των απαιτούμενων ανταλλακτικών θα ήταν επιζήμια».

Το Leopard 2 αναπτύχθηκε από τον Krauss-Maffei στη δεκαετία του '70 για τον δυτικογερμανικό στρατό. Τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία το 1979 διαδεχόμενο το προηγούμενο Leopard1.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail