Περισσότερα από τα μισά Leopard 2 της Γερμανίας είναι απλά άχρηστα


Photo: Bundeswehr / Carsten Vennemann
Freepen.gr - Περισσότερα από τους μισά βασικά τεθωρακισμένα άρματα μάχης Leopard 2 του γερμανικού στρατού βρίσκονται εκτός επιχειρησιακής λειτουργίας. Σύμφωνα με την έκθεση του Υπουργείου Άμυνας, από τα 244 Leopard 2, μόνο 95 ήταν έτοιμα προς χρήση όπως δημοσιεύει το defence-blog.com.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Focus.

Ο γερμανικός στρατός ήταν γνωστός στο παρελθόν για την ικανότητά του να αναπτύξει καλά εκπαιδευμένους και συντηρημένους σχηματισμούς αρμάτων μάχης ενάντια στον εχθρό, αλλά αυτή η πεποίθηση φαίνεται ότι εξασθενεί. Μόνο 95 από τα 244 Leopard 2 είναι έτοιμα προς μάχη.

Περίπου 53 έχουν αφοπλιστεί, επτά χρησιμοποιούνται για δοκιμές, ενώ 89 είναι "λειτουργικά υπό όρους" επειδή δεν μπορούν να επισκευαστούν χωρίς τα αναγκαία ανταλλακτικά. Η έκθεση του υπουργείου Άμυνας επισημαίνει ιδιαίτερα τις πολλαπλές περιπτώσεις στις οποίες «η μη διαθεσιμότητα των απαιτούμενων ανταλλακτικών θα ήταν επιζήμια».

Το Leopard 2 αναπτύχθηκε από τον Krauss-Maffei στη δεκαετία του '70 για τον δυτικογερμανικό στρατό. Τέθηκε σε επιχειρησιακή λειτουργία το 1979 διαδεχόμενο το προηγούμενο Leopard1.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...