Kurier Αυστρίας: Ο Μπουτάρης κάνει εξωτερική πολιτική - Τα Σκόπια θα έρθουν με πρόταση "Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας ή Βόρεια Μακεδονία"

Freepen.gr - Αφιέρωμα στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κάνει η Margaretha Kopeinig στην αυστριακή ιστοσελίδα kurier.at.

Το άρθρο τιτλοφορείται: Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης εκσυγχρονίζει την πόλη και κάνει την εξωτερική πολιτική.

Ωστόσο πρέπει να προσέξει κανείς τα εξής σημεία. Το πρώτο ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε επίσκεψη στα Σκόπια συναντώντας όλη την πολιτική ηγεσία του γειτονικού κρατιδίου και το δεύτερο πως δημοσιοποιεί πιθανά ονόματα που θα δεχόταν ο Ζόραν Ζάεφ για την επίλυση του σκοπιανού. Πρόκειται για εικασίες του Δημάρχου; Προέκυψαν κατά τις συνομιλίες του με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό; Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι τόσο με τις συναντήσεις του όσο και με τις δηλώσεις του στα διεθνή ΜΜΕ ασκεί εξωτερική πολιτική.

 Αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα:

Ήταν ακριβώς στα Σκόπια, όπου συνάντησε όλη την πολιτική ηγεσία. "Ο νέος επικεφαλής της κυβέρνησης Zoran Zaev δεν έχει εθνικιστικές ιδέες όπως ο προκάτοχός του Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος ήταν μια τρομερή καταστροφή για τη χώρα. Ο Ζάεφ θέλει συμβιβασμό για την ονοματοδοσία: η Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας ή η Βόρεια Μακεδονία. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δε θα γινόταν ποτέ αποδεκτή την Ελλάδα". Με το νέο όνομα, η πΓΔΜ θα μπορούσε να «βρει μια νέα ταυτότητα για τον εαυτό της και για τον λαό». Όταν έρχεσαι στα Σκόπια, βρίσκεσαι στη Disneyland. "Ο Γκρουέφσκι έχει αλλάξει το αστικό τοπίο." Μόλις βρεθεί το όνομα της χώρας, η πΓΔΜ θα μπορέσει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την προσέγγιση με το ΝΑΤΟ.

Eben war er in Skopje, wo er die gesamte Staatsriege traf. "Der neue Regierungschef Zoran Zaev hat keine nationalistischen Ideen wie sein Vorgänger Nikola Gruevski, der ein schreckliches Unglück für das Land war. Zaev will einen Kompromiss bei der Namensgebung: Republik Neu-Mazedonien oder Nord-Mazedonien. Republik Mazedonien würde Griechenland niemals akzeptieren." Mit dem neuen Namen könnte Mazedonien "eine neue Identität für sich und die Menschen finden. Wenn man nach Skopje kommt, ist man in Disney-Land. Gruevski hat das Stadtbild verändert".Ist die Landesbezeichnung endlich gefunden, könnte Mazedonien mit den Beitrittsverhandlungen und der NATO-Annäherung beginnen.

Τώρα το πως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρεί ως συμβιβασμό το "Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας ή η Βόρεια Μακεδονία" είναι κάτι που χρήζει απάντησης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail