Η Τουρκία μπαίνει σφήνα στη Βραζιλία για να αγοράσει το βρετανικό ελικοπτεροφόρο HMS Ocean

Freepen.gr - Η τουρκική κυβέρνηση ενδιαφέρεται να αγοράσει το ελικοπτεροφόρο HMS Ocean, που πρόκειται να τεθεί σύντομα εκτός λειτουργίας, αν δεν πωληθεί στη Βραζιλία όπως αναφέρει το navaltoday.com.

Σε απάντηση σε μια κοινοβουλευτική ερώτηση, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία έστειλε εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την πιθανή πώληση του HMS Ocean.

Το HMS Ocean βρίσκεται επί του παρόντος στην τελευταία του αποστολή ως πλοίο του βασιλικού ναυτικού σε ρόλο ναυαρχίδας της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας 2 του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.

Το πλοίο και το πλήρωμά της αναμένεται να επιστρέψουν στη Ναυτική Βάση Plymouth το Δεκέμβριο μετά την έναρξη της αποστολής τους τον περασμένο Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Το HMS Ocean, μπήκε σε υπηρεσία τον Οκτώβριο του 1995 κι αντικατέστησε το HMS Bulwark ως ναυαρχίδα στόλου τον Ιούνιο του 2015.

Μετά την ανακοίνωση του παροπλισμού του, οι βραζιλιάνικες αναφορές των ΜΜΕ φημολογούσαν ότι το HMS Ocean θα μπορούσε να πωληθεί στο βραζιλιάνικο Ναυτικό για μια "λογική τιμή". Η τιμή αυτή, σύμφωνα με τις εκθέσεις, είναι £ 80 εκατομμύρια λίρες.

Αν πάντως προχωρήσει η επιλογή της πώλησης στην Τουρκία τότε θα πρόκειται για το δεύτερο ελικοπτεροφόρο.

Η Τουρκία ήδη ναυπηγεί τέτοιο πλοίο που βασίζεται στο Juan Carlos I του Ισπανικού Ναυτικού (LHD) και σχεδιάστηκε από την Navantia. Η τουρκική έκδοση του πλοίου θα ονομαστεί TCG Anadolu και θα φέρει τον αριθμό σημαίας L-408.

Η ναυπήγηση ξεκίνησε το Μάιο του 2016, ενώ η παράδοση είναι προγραμματισμένη για το 2021.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail