Πάει να αγοράσει Gripen και η Κροατία! Τι συμβαίνει με το σουηδικό αεροσκάφος;

Αναδημοσίευση από: militaire.gr

Μετά από τη Βουλγαρία και η Κροατία εξετάζει σοβαρά την αγορά νέων αεροσκαφών Gripen από τη Σουηδία! Όπως και στη Βουλγαρία, έτσι και στην Κροατία οι επιλογές είναι δύο: ή μεταχειρισμένα F-16,ή νέα αεροσκάφη.

Η πρώτη επιλογή είχε ενδιαφέρον ελληνικό,αφού υπήρξαν συζητήσεις για να πουληθούν στην Κροατία μεταχειρισμένα F-16.Τελικά συμφωνία δεν υπήρξε και η Κροτατία εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο αγοράς μεταχειρισμένων F-16 από το Ισραήλ.

Όμως φαίνεται ότι θα ακολουθήσει τη “βουλγαρική λύση”.Δηλαδή θα προτιμήσει την αγορά νέων αεροσκαφών και το μοναδικό υποψήφιο είναι το σουηδικό Gripen που μετά από την Τσεχία,την Ουγγαρία,τη Νότια Αφρική, τη Βουλγαρία θα κερδίσει πιθανότατα ένα ακόμη συμβόλαιο στην Κροατία.

Έχουμε εκφράσει στο Militaire.gr την απορία,γιατί ποτέ δεν έχει εξετάσει και η Ελλάδα αυτή την επιλογή. Το αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο από τους Σουηδούς “χτισμένο” με αμερικανικά και ευρωπαϊκά συστήματα, μπορεί να ρίξει όλα τα σύγχρονα όπλα και έχει το φθηνότερο κόστος χρήσης απ΄ όλα τα μαχητικά!

Αν κάποιοι υποστηρίξουν ότι “διπλωματικά” δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από συγκεκριμένες επιλογές θα απαντήσουμε πως δεν είναι πιο δυνατές διπλωματικά-πολιτικά η Βουλγαρία και η Κροατία για να κάνουν τελείως ανεπηρέαστες τις επιλογές τους. Άρα αλλού είναι το δικό μας πρόβλημα…
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...