Όχι μόνο F-35 και πακιστανικά μαχητικά, αλλά και δικό της πολεμικό αεροσκάφος ετοιμάζει η Τουρκία για το 2022

Freepen.gr - Το πρώτο τουρκικό αεροσκάφος πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2022, δήλωσε ο Temel Kotil, Διευθύνων Σύμβουλος της Turkish Aerospace Industries αναφέρει το  defence-blog.com.

Εκτός δηλαδή της παραγγελίας των F-35 και της εξέτασης του πακιστανικού μαχητικού που σημειώσαμε χθες (freepen.gr) επανέρχεται στην επικαιρότητα το σχέδιο για το τουρκικό πολεμικό αεροπλάνο.

Το νέο αεροσκάφος μάχης, που ονομάζεται Hurjet, θα σχεδιαστεί για να παρέχει προηγμένη εκπαίδευση στρατιωτικών πιλότων και βελτιωμένη απόδοση αποστολής στις αεροπορικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης. Βάσει του νέου αεροσκάφους θα αναπτυχθεί και νέο προηγμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης (f5haber.com), το Hurjet θα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο σύστημα ελέγχου πτήσης σχεδιασμένο να λειτουργεί σε ταχύτητες 1,2 Mach σε μέγιστο υψόμετρο 45,000 πόδια.

Το Hurjet θα έχει εννέα όπλα και εξαρτήματα για ένα ωφέλιμο φορτίο 3 τόνων. Μπορεί να αναπτυχθεί σε ρόλους στήριξης εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης αέρα-εδάφους, της τακτικής, της στενής υποστήριξης του αέρα και της πραγματοποίησης χτυπημάτων ακριβείας με κατευθυνόμενα βλήματα.

Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι το αεροσκάφος Hurjet θα εξοπλιστεί ενδεχομένως με νέους στροβιλοκινητήρες Ivchenko-Progress AI-222-25F που έχουν κατασκευαστεί από την Ουκρανία. Ο κινητήρας προοριζόταν αρχικά για τα ρωσικά αεροσκάφη Yakovlev Yak-130 και τα κινέζικα Hongdu L-15.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail