Μετά τα F-35, 1000 drones-καμικάζι για την Πολωνία

Photo by Michał Dworczyk
Freepen.gr - Μετά την απόφαση της Πολωνίας για ανανέωσης του στόλου της Αεροπορίας της με τα F-35 να βρίσκονται στο τραπέζι, ο υπουργός Άμυνας Αντόνι Μαϊκιέρβιτς υπέγραψε σύμβαση για την παράδοση Warmate drones στον πολωνικό στρατό.

Στις 20 Νοεμβρίου, ο πολωνικός όμιλος WB σύναψε σύμβαση ύψους 100 εκατομμυρίων PLN (20 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για την προμήθεια του συστήματος Warmate Micro Combat Unmanned Aircraft System στον πολωνικό στρατό.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη με τις ένοπλες δυνάμεις, θα παραδοθούν 100 σύνολα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών μικρής εμβέλειας. Κάθε σετ αποτελείται από 10 drones.

Το συγκεκριμένο drone έχει ως στόχο να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα ενός αεροπλάνου και μιας βόμβας ενώ μπορεί να αιωρείται για 50 λεπτά πριν από την πτώση σε έναν στόχο έχοντας ακτίνας δράσης 12 χλμ.

Το σύστημα υπάρχει σε εκδόσεις που μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε πλατφόρμα είτε σε φορητό εξοπλισμό.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...