Çavuşoğlu: Η Τουρκία είναι μια ισχυρή χώρα, η κυριαρχία Γερμανία-Γαλλία θα ταραχθεί αν εισέλθουμε στην ΕΕ

© AA/ Emin Sansar
Freepen.gr - «Η Τουρκία είναι μια ισχυρή χώρα, η κυριαρχία Γερμανία-Γαλλία θα ταραχθεί αν εισέλθουμε στην ΕΕ» σημειώνει η τουρκική έκδοση του tr.sputniknews.com.

Ο Çavuşoğlu, μιλώντας στο 4ο Τακτικό Συνέδριο του AK Party στην περιοχή Muratpaşa στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αττάλειας δήλωσε πως όλα τα μεγάλα οραματικά σχέδια που έχουν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα υλοποιούνται μέρα και νύχτα. 

Δήλωσε πως «η Τουρκία δεν είναι το πλουσιότερο κράτος στον κόσμο αλλά μια χώρα που δυναμώνει συνεχώς κι έχει πολύ σημαντικά σχέδια και πως είναι ένα έθνος που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Θα ήμασταν οι πιο πλούσιοι αλλά όλα τα κέρδη χάθηκαν και σήμερα, αν δεν ήμασταν δυνατοί, η φωτιά της Συρίας θα μας είχε κάψει».

Επισήμανε επίσης πως η Τουρκία έχει παίξει το μεγαλύτερο ρόλο για την εξεύρεση λύση στο συριακό πόλεμο και έδειξε στον εχθρό πως δεν μπορεί να σχεδιαστεί τίποτε στην Τουρκία χωρίς την Τουρκία.

Ωστόσο δε μας είπε το ρόλο της Τουρκίας από την αρχή του συριακού πολέμου μέχρι σήμερα.

Επικριτικός ήταν επίσης και στο θέμα της Ε.Ε., της Γερμανίας και της Γαλλίας. Σημείωσε πως η Ε.Ε. εδράζεται «στη δική μας ισορροπία ισχύρος και αν μπεις στη Γερμανία, τότε αναταράζεται η ισορροπία της Γαλλίας».

Πρόσφατα, ένα μέλος του Κογκρέσου στις ΗΠΑ κάλεσε τον Πρέσβη μας στην Ουάσινγκτον και του είπε: "Ποια είναι η Τουρκία που εφαρμόζει θεώρηση βίζα για Αμερικανούς πολίτες;" 

Ο Çavuşoğlu του έδωσε οδηγία να απαντήσει:

«Τι είπατε; Θα πρέπει να διαβάσετε την ιστορία για να καταλάβετε ό,τι είπα. Θα μάθετε πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται με την Τουρκία για να υπάρχουν υγιείς σχέσεις με την Τουρκία, θα ξεχάσετε τις παλιές σας συνήθειες".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail