Η αλήθεια για την Bukamal: o στρατός την απελευθέρωσε. Η Daesh με την υποστήριξη των SDF κι Αμερικανών αξιωματικών ανακατέλαβε το βορρά της πόλης

Αναδημοσίευση από: dimpenews.com

»Η αλήθεια για το al boukamal » σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από Δαμασκό.
» Ήμουν χθες βράδυ σ΄επικοινωνία με μια νέα συντρόφισα την Α.S που συνόδευε τις συριακές δυνάμεις και τους συμμάχους τους κατά την ανάκτηση του al Boukamal την προηγούμενη Πέμπτη.Αυτή επέστρεψε το Σάββατο στη Δαμασκό.Με διαβεβαίωσε ότι η πόλη ανακτήθηκε στην πράξη χωρίς μάχη και ότι η Daech έφυγε από την πόλη μετά από μια βδομάδα ρωσικού σφυροκοπήματος.Αυτοί πήραν το δρόμο προς το Β Ιράκ με τις οικογένειές τους υπό την προστασία των αμερικανικών μαχητικών.

Ο συριακός στρατός πήρε ουσιαστικά υπό τον έλεγχο του την πόλη.Έτσι προέκυψε το ανακοινωθέν του συριακού στρατού.
 
Την επομένη έφθασε μια ρωσική μονάδα αποναρκοθέτησης . Όταν ξαφνικά το Σάββατο ο βορράς της πόλης δέχθηκε επίθεση και επανακυριεύθηκε από τους τζιχαντιστές της Daech υποστηριζόμενους από τις δυνάμεις των FDS και αμερικανούς αξιωματικούς που ήταν πίσω τους κάποια εκατοντάδες μέτρα. Από τότε μένονται μάχες. Οι αμερικανοί που έχουν τη διοίκηση των μαχών αυτή τη στιγμή στο πλευρό της Daech κατά του συριακού στρατού γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχασαν τον πόλεμο και ότι δεν έχουν καμιά ευκαιρία να επανεγκαταστήσουν τους μισθοφόρους τους.Αυτοί αναζητούν μόνο να επιβραδύνουν όσο θα μπορούσαν τη στρατιωτική νίκη της Συρίας.Γιατί μια τέτοια στρατιωτική νίκη θα καταστήσει άνευ αντικειμένου τη διάσκεψη της Γενεύης, εξού και η κοινή δήλωση ΗΠΑ-Ρωσίας στη διάσκεψη κορυφής APEC που αναφέρει ότι η λύση της κρίσης στη Συρία δεν πρέπει να είναι στρατιωτική αλλά πολιτική.Πολιτική θα σήμαινε διεξαγωγή της διάσκεψης της Γενεύης και παραχωρήσεις υπέρ των φιλοδυτικών αντιπολιτευόμενων.
 
Το Al boukamal θα καθαριστεί σε κάποιες μέρες σύμφωνα με την πολεμική ανταποκρίτρια συνάδελφό μου και το σχέδιο του χαλιφάτου θα καθαριστεί οριστικά στη συριακή έρημο. Και η σύνοδος της Γενεύης θα οφείλει να αντικατασταθεί από αυτήν της Δαμασκού 1 μεταξύ του συριακού κρτάτους και των πολιτικών αντιπάλων του στο εσωτερικό της χώρας που δεν έχουν θρησκευτικό χρώμα και που δεν εγκατέλειψαν τη χώρα ή δεν συνομώτισαν με τους εχθρούς της Συρίας. »
Το κείμενο υπογράφει σύριος δημοσιογράφος που ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας Tishreen στο Λίβανο και σε συριακά μέσα με βάση την ανταπόκριση της σύριας πολεμικής ρεπόρτερ Α.S.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...