Ρώσος αναλυτής: Τα τεθωρακισμένα άρματα μάχης μας κινδυνεύουν να κοπούν στα δύο από αμερικάνικο αντι-αρματικό πύραυλο

Freepen.gr - Ο Ρώσος αμυντικός δημοσιογράφος και ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexey Khlopotov εκφράζει την ανησυχία ότι τα ρωσικά άρματα μάχης είναι αβοήθητα εναντίον φορητών αντι-αρματικών πυραύλων όπως το Javelin σημειώνει το defence-blog.com.

Ο Alexei Khlopotov διευκρίνισε ότι στις υπάρχουσες εκδόσεις όλες τα ρωσικά άρματα μάχης είναι πρακτικά ανυπεράσπιστα εναντίον ενός αμερικάνικου καθοδηγούμενου πυραύλου από αντιαρματικά μέσα (ATGM). Ο Khlopotov σημείωσε ότι ακόμα και με πολλά μειονεκτήματα, οι αμερικανικοί ATGM μπορούν να χτυπήσουν με βεβαιότητας τα σύγχρονα και αναβαθμισμένα άρματα μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο πυραύλοςJavelin είναι ικανός να νικήσει τα σύγχρονα άρματα μάχης επιτιθέμενος από πάνω από της θωράκισης, η οποία είναι γενικά λεπτότερη και έχει ασθενέστερη προστασία. Χρησιμοποιεί μια αυτόματη υπέρυθρη καθοδήγηση που επιτρέπει στον χρήστη να αναζητήσει κάλυψη αμέσως μετά την εκτόξευσή του.

Το Javelin διαθέτει έναν ερευνητή LWIR που αναζητά καθοδήγηση για την καταστροφή των αρμάτων μάχης, των αποθηκών, των κτιρίων, των μικρών σκαφών και των ελικοπτέρων χαμηλής ταχύτητας με μεγάλη πιθανότητα χτυπημάτων. Φέρνει φορτίο σε σχήμα διαδοχικά, επιτρέποντας μέγιστη εμβέλεια 2.500 μέτρων.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, είναι επείγον να ληφθούν ορισμένα μέτρα που θα μπορούσαν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα τέτοιων αντικαταναυτικών όπλων. Αυτό, πάνω απ 'όλα,  σημαίνει εγκατάσταση συστημάτων ενεργητικής προστασίας σε άρματα μάχης, τα οποία θα μπορούσαν να αποτρέψουν τα αξιόπιστα ATGMs.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail