Δαμασκός-Τεχεράνη προχωράνε μαζί. Ασαντ: Ο πόλεμος δεν σταματά στο Ντέιρ Εζόρ. Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια σε όλη τη Συρία

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ δήλωσε ότι η Δαμασκός και η Τεχεράνη δεν θα αποθαρρυνθούν από την εχθρική κλιμάκωση ορισμένων περιφερειακών και δυτικών χωρών από τη συνέχιση των επιχειρήσεων για εδραίωση της σταθερότητας στην περιοχή αναφέρει το πρακτορείο SANA.

Οι παρατηρήσεις του Προέδρου ήρθαν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ali Akbar Velayati, τον κορυφαίο σύμβουλο του Ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αϊατολάχ Αλί Αλί Χαμενεΐ και την συνοδευόμενη αντιπροσωπεία.

Οι κλιμακούμενες εχθρικές συμπεριφορές ορισμένων περιφερειακών και δυτικών χωρών εναντίον του Ιράν και οι προσπάθειές τους να διαταράξουν τη σταθερότητα σε άλλες χώρες της περιοχής δεν μπορούν να διαχωριστούν από την επιδείνωση των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία και το Ιράκ, δήλωσε ο πρόεδρος al-Assad τονίζοντας ότι αυτό δε θα αποτρέψει τη Δαμασκό και την Τεχεράνη από τη συνέχιση των εργασιών για την ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή και την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαών τους».

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι η μάχη κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων θα συνεχιστεί μέχρι να αποκατασταθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια σε ολόκληρη τη Συριακή επικράτεια.

Ο πόλεμος που ασκεί ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις δεν είναι μόνο κατά της τρομοκρατίας, αλλά και κατά των προσπαθειών να επενδύσουν κάποιοι στην τρομοκρατία και να την εκμεταλλευθούν για να επιτύχει τον στόχο της αποδυνάμωσης και της εξουθένωσης χωρών, δήλωσε ο πρόεδρος al-Assad.

Επανέλαβε ότι οι νίκες που επιτεύχθηκαν εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων ξεκινώντας από το Χαλέπι και δεν τελειώνουν με τον Deir Ezzor συνιστούν ένα "αποφασιστικό χτύπημα" που απέτρεψε τα σχέδια κατακερματισμού της Συρίας και τους στόχους της τρομοκρατίας και των χωρών που την υποστηρίζουν.

Από την πλευρά του, ο Velayati δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της ανθεκτικότητας των Συρίων και οι θυσίες τους σε επτά χρόνια πολέμου κατέστησαν σαφή στους φίλους και τους εχθρούς, πως η τελική νίκη είναι μονόδρομος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail