Οι Αυστραλοί συστρατεύονται με τους Ελληνες και ζητούν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

NatasaInsightMagazine - pixabay
Η καρδιά της Ελλάδας χτύπησε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, σε μια συγκινητική εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας ο Πρωθυπουργός της Πολιτείας Βικτώρια της Αυστραλίας Daniel Andrews ένωσε τη φωνή του με τον πρόεδρο του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Αυστραλίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και πλήθος κόσμου συμμετείχαν στην εκδήλωση, για την παρουσίαση πιστού αντιγράφου τμήματος της ζωφόρου του Παρθενώνα που τοποθετήθηκε στην είσοδο του κτιρίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, η οποία συμπλήρωσε 120 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η εκδήλωση συνέπεσε με το Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας, στην Ελλάδα που διοργανώνουν το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017.

Ειδικότερα ο Πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτώρια της Αυστραλίας Daniel Andrews δήλωσε:

«Ζητάμε την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην πατρίδα τους και θα συνεργαστούμε μαζί σας για να βοηθήσουμε την Ελλάδα στο δίκαιο αίτημά της. Απαιτούμε την αποκατάσταση της αδικίας που έγινε εις βάρος της χώρας σας»

Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής :

«Δίνουμε μάχη για να επιστρέψουνε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην πατρίδα τους ,στην Αθήνα. Ενώνουμε τη φωνή μας ,με τους φιλέλληνες ανά τον κόσμο, για το μεγάλο αυτό εθνικό σκοπό. Βρήκαμε ισχυρούς συμμάχους στα μέλη της κυβέρνησης της Αυστραλίας, μιας χώρας στην οποία η μεγάλη ελληνική κοινότητα κρατά ζωντανό το πνεύμα του ελληνισμού».

Σε ανάλογο πνεύμα ήταν οι δηλώσεις και άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης της Αυστραλίας όπως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Βικτώρια Hon Matthew Guy και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Michael Sukkar που διαβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail