Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ: Τι δεν επισκευάζεται και προκαλεί πονοκέφαλο στο ΠΝ

Αναδημοσίευση από: militaire.gr

Η εκτίμηση ζημιών της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έγινε. Όλα φτιάχνονται είπαν οι “μάστορες” του Σκαραμαγκά εκτός από ένα: ο ανθυποβρυχιακός θόλος της φρεγάτας διαλύθηκε και είναι άγνωστο αν μπορεί να αντικατασταθεί.

Η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ είναι φρεγάτα τύπου S. Ο προβληματισμός που υπάρχει είναι αν μπορεί να βρεθεί ανθυποβρυχιακός θόλος και πόσο θα κοστίσει. Χωρίς ανθυποβρυχιακό θόλο, έστω της ξεπερασμένης πια τεχνολογίας των φρεγατών S, το πλοίο δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο επιχειρησιακά. Από την άλλη υπάρχει αυτή τη στιγμή η πολυτέλεια απόσυρσης μιας μονάδας του Στόλου; Θα είναι η δεύτερη φρεγάτα τύπου S που αποσύρεται από το Στόλο, μετά από τη ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ που παροπλίστηκε το 2013;

Η Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ (F-464) πρώην HNLMS JAN VAN BRAKEL (F-825), καθελκύστηκε την
16-5-1981 στα ναυπηγεία ROYAL SCHELDE της Ολλανδίας και τέθηκε σε ενέργεια την
14-4-1983.

Παραλήφθηκε από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις 29-11-2002 και μετονομάσθηκε σε Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ αποτελώντας την όγδοη φρεγάτα τύπου STANDARD του Ελληνικού Στόλου.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...