"Τρομερή" εξωτερική βοήθεια από τις ΗΠΑ - Χάρισαν στο Πολεμικό Ναυτικό τέσσερα...ολόκληρα φουσκωτά

Freepen.gr - Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δώρισε στις 31 Οκτωβρίου τέσσερις φουσκωτές βάρκες (RHIB) στο Πολεμικό Ναυτικό στον κόλπο της Σούδας, Ελλάδα σημειώνει το navaltoday.com.

Τα σκάφη μεταφέρθηκαν με βάση την επιχορήγηση για την Άδεια Άμυνας (EDA) βάσει του νόμου περί εξωτερικής βοήθειας (FAA), μέσω του οποίου το Πεντάγωνο μεταβιβάζει τον πλεονάζοντα εξοπλισμό σε ξένες κυβερνήσεις.

Οι RHIB χρησιμοποιούνται συνήθως για τον εκσυγχρονισμό των συνεργαζόμενων δυνάμεων και μεταφέρονται σε μειωμένη τιμή με βάση την κατάσταση του εξοπλισμού ή ως επιχορήγηση.

Ο Διοικητής Matt Zublic, που υπηρετεί στο Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας στην Αθήνα, εξήγησε ότι από τότε που το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έλαβε καινούργια σκάφη ασφαλείας, αυτά τα σκάφη θα μπορούσαν να χορηγηθούν στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

"Ήταν προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών να παραχωρήσει η EDA αυτά τα σκάφη στο Πολεμικό Ναυτικό", δήλωσε ο Zublic. "Εξυπηρετούσαν το σκοπό των περιπολιών ασφαλείας για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, τώρα θα κάνουν το ίδιο και για το Πολεμικό Ναυτικό".

Κι εμείς ονειρευόμασταν αντιτορπιλικά, F-15 ή F-35 ως αντάλλαγμα για τη Σούδα. Ας πάμε τώρα για περιπολία με τα φουσκωτά κι ας ρίξουμε καμιά κάθετη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail