Η δυστυχία του να μαθαίνεις ότι είσαι Ελληνας στην Τουρκία

Μελίνα Κονταξή

Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί έμαθε ότι είναι Έλληνας όταν τον συνέλαβε το PKK το 1994. Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί φανατικός Τούρκος μέχρι τότε έμαθε ότι είναι απόγονος αυτών που το 1922 πουλήσαμε και αφήσαμε πίσω χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Ο Γιάννης Βασίλης αργοπεθαίνει ζωντανός κλεισμένος στις φυλακές της Τουρκίας γιατί από τότε που έμαθε για την καταγωγή του δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για τις καταπιεσμένες μειονότητες της Τουρκίας. 

Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το Γιάννη Βασίλη, οι ανθρωπιστές δεν ενδιαφέρονται για το Γιάννη Βασίλη, το έθνος εντός και εκτός συνόρων δεν ενδιαφέρεται για το Γιάννη Βασίλη. 

Ο Γιάννης Βασίλης εκπροσωπεί όλα τα κομμάτια μας που θυσιάσαμε χωρίς μάχη από την Ανατολική Θράκη ως τη Χειμάρρα και μετά απορούμε γιατί φθάσαμε ως εδώ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail