Σκληρό μάθημα από την Υεμένη στους δολοφόνους της Μέσης Ανατολής - Διέλυσαν βάση της Σ. Αραβίας κι εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο με στόχο το αεροδρόμιο του Ριάντ

Freepen.gr - Ένας εκπρόσωπος των Ansar Allah των Ένοπλων Δυνάμεων της Υεμένης επιβεβαίωσε την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου με στόχο το διεθνές αεροδρόμιο King Khalid στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας από το στρατό το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυραύλος αναχαιτίστηκε από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας και δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές, αν και ακούστηκε μια μεγάλη έκρηξη που υποχρέωσε στην εκκένωση του αερολιμένα:

"Οι δυνάμεις της Υεμένης κατάφεραν να εκτοξεύσουν πυραύλους, ένα βλήμα Borkan H2 σε μεγάλη απόσταση, στο διεθνές αεροδρόμιο King Khalid στο βορειοανατολικό Ριάντ, σε απάντηση στις σφαγές που διαπράχθηκαν από τη συμμαχία των ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη. Αυτό έρχεται για να εξισορροπηθεί η δύναμη μεταξύ του συνασπισμού και της Υεμένης, οι οποίοι προσπαθούν να πολεμήσουν περισσότερες από μία χώρες τα τελευταία τρία χρόνια», εξήγησε ο εκπρόσωπος των Houthi, συνταγματάρχης Aziz Rashed, ο οποίος μιλούσε από τη Σαναά.

Την ίδια στιγμή οι μαχητές του Houthi εξανάγκασαν σε υποχώρηση τις Βασιλικές Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας (KSA) στην επαρχία Asir εντός του Βασιλείου από στρατιωτική τους βάση.

Μετά την κατάληψη όλων των βουνών με θέα στη στρατιωτική βάση του Al-Majaza, οι μαχητές  Houthi απλώς παρέμειναν πίσω και χτύπησαν την KSA με πυροβόλο όπλο και ρουκέτες, καθιστώντας την βάση εντελώς απροστάτευτη.

Οι μαχητές του Houthi είχαν αρχικά καταλάβει τα νότια βουνά με θέα την περιοχή και αργότερα έπιασαν τις κορυφές σε γειτονικούς λόφους έχοντας πλέον τον πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με την πτέρυγα των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την κυβέρνηση που εδρεύει στη Σαναά, η στρατιωτική βάση του Al-Majaza εξαλείφθηκε πλήρως εξαιτίας του βομβαρδισμού.

Η Σαουδική Αραβία με τα ματωμένα πετροδολάρια τιμωρείται πλέον πολύ σκληρά και όχι άδικα για το μακελειό που έχει προκαλέσει μαζί με άλλες χώρες στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail