Η Σουηδία εγκαθιστά μικρόφωνα σε γκέτο για να ακούει τις κραυγές γυναικών που δέχονται επιθέσεις

Freepen.gr - Η αστυνομία στη Σουηδία εγκαθιστά μικρόφωνα σε γκέτο μεταναστών για να καταγράφεται άμεσα ο ήχος των γυναικών που ουρλιάζουν, καθώς η κρίση με τις επιθέσεις βιασμού στη χώρα συνεχίζει να κλιμακώνεται μετά τη μαζική είσοδο μουσουλμάνων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το infowars.com.

Το διοικητικό συμβούλιο της κομητείας της Στοκχόλμης θα χρησιμοποιήσει κάμερες παρακολούθησης και ανιχνευτές ήχου για να καταγράφει έντονους ήχους, όπως οι εκρήξεις, η πυρκαγιά, το κτύπημα σπασμένου γυαλιού και οι κραυγές των γυναικών που δέχονται επίθεση.

"Ξέρω ότι η αστυνομία στη Νέα Υόρκη έχει χρησιμοποιήσει από καιρό επιτυχημένα τα μικρόφωνα. Από όσα γνωρίζω, όμως, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια αστυνομική αρχή έχει λάβει άδεια για να κάνει τέτοια πράγματα στη Σουηδία", δήλωσε ο Joakim Söderström στην εφημερίδα Svenska Dagbladet.

Η πρώτη εφαρμογή αυτού του συστήματος θα πραγματοποιηθεί στο γκέτο της Järva, όπου ένα gay pride που διοργάνωσαν οι ακροδεξιοί για να αναδείξουν τη μισαλλοδοξία των μουσουλμάνων ακυρώθηκε πέρυσι μετά από απειλές σε βάρος του Milo Yiannopoulos σύμφωνα με το breitbart.com.

Πρόσφατα τοποθετήθηκαν κάμερες παρακολούθησης στις περιοχές Rinkeby, Tensta και Husby που ζουν κατά κύριο λόγο μετανάστες.

Τα μικρόφωνα θα λειτουργήσουν εν μέρει ως αστυνομικοί υπάλληλοι καθώς το μοναδικό αστυνομικό τμήμα της Järva πρόκειται να κλείσει παρά την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή όπου  όπως έχει σημειώσει το Russia Today αστυνομικοί, πυροσβέστες και εργαζόμενοι ασθενοφόρων δέχονται επιθέσεις.

Ο αριθμός των πυροβολισμών που σχετίζονται με συμμορίες έχει αυξηθεί κατά 43% τα τελευταία τρία χρόνια στη Σουηδία, ενώ οι βιασμοί έχουν αυξηθεί κατά 14% από πέρυσι. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι οι μισές νεαρές γυναίκες στη χώρα αισθάνονταν ανασφαλείς περπατώντας στους δρόμους.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες σε μουσικά φεστιβάλ στη Σουηδία αυξήθηκαν επίσης κατά 1000%, ενώ οι φεμινίστριες και οι διοργανωτές προτείνουν να απαγορευθεί η είσοδος στους άνδρες σε τέτοια γεγονότα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail