Οι πλημμύρες εξηγούνται, αν εστιάσουμε στις λεπτομέρειες

Του Son Ofeon

Aν αναλύσουμε την τρέχουσα κοινωνική κατάσταση, θα καταλάβουμε γιατί έγινε η καταστροφή στη Μάνδρα. Τα ΜΜΕ δείχνουν συνεχώς εικόνες καταστροφής και εστιάζουν στη δυστυχία των πληγέντων στη Μάνδρα. Ξεχνάνε όμως παράλληλα να δείξουν τις συνθήκες διαβίωσης των μη νομίμων "μεταναστών" στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνθρωποι βρίσκονται στο έλεος των φυσικών φαινομένων για διαφορετικούς λόγους, αλλά η δυστυχία τους είναι παρόμοια σε μέγεθος. Οι κυβερνώντες αλλά και οι πολίτες αγνοούν στη δραστηριότητα τους τα κοινά προβλήματα και εστιάζουν σε προσωπικές λύσεις. Το αποτέλεσμα είναι οι "φυσικές" καταστροφές. 
 
Η ταλαιπωρία των παρανόμων μεταναστών στα νησιά μπορούσε να αποφευχθεί, αν τους φερόμαστε ανθρώπινα. Κονδύλια για αυτούς έχουν δοθεί και τα μασουλούν οι ημέτεροι. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που μασουλήθηκαν τα κονδύλια για την αντιπλημμυρική προστασία της χώρας, από τους ίδιους ανθρώπους και την ίδια εξουσία.
 
Η χώρα μας τον Ιούνιο ετοιμαζόταν να πουλήσει 300.000 βλήματα πυροβολικού στη Σαουδική Αραβία για να χρησιμοποιηθούν για βομβαρδισμό αμάχων στην Υεμένη, με σκοπό να εξασφαλίσουμε έσοδα αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση της χώρας δεν ασχολήθηκε με το πόσο ηθικό είναι μία χώρα που φιλοξενεί πρόσφυγες να διευκολύνει πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον αμάχων σε άλλες χώρες.
Δεν ασχολήθηκε κανείς, γιατί θα πουλούσαμε μόνο 200 δολάρια μία οβίδα των 105 mm, που θα μας στοίχιζε να την αγοράζαμε 220 δολάρια το λιγότερο.
 
ΠΗΓΗ http://www.pmulcahy.com/ammunition/...


OI TIMΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΑΓΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ (πατήστε στην εικόνα)
 
Σε μία χώρα, που πουλάει “διακρατικά” οβίδες με έκπτωση τουλάχιστον 10% χρειάζεται μία “θεομηνία” για να ξυπνήσει. Αν δεν καταλάβουν όλοι οι πολίτες ότι μία θεομηνία μπορεί να οφείλεται στα λάθη τους στον παρόντα και τον παρελθόντα χρόνο, ας μην απορήσουν για την μεγαλύτερη καταστροφή που έρχεται οσονούπω.
 
Τελικά. ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει για την ηθική αδράνεια του απέναντι στα μικρά ή μεγάλα εγκλήματα, που διαδραματίζονται σήμερα...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail