Δεν ξέρουν τι γύρευουν οι Κούρδοι - Ζητούν τη διάλυση του Συριακού Στρατού!

Freepen.gr - Ο πολιτικός κατήφορος των Κούρδων ως μαριονέτα των ΗΠΑ δεν έχει τελειωμό και οι ηρωικές ημέρες της μάχης του Κομπάνι, φαντάζουν γλυκιά ανάμνηση.

Οι συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) θα ενταχθούν σε έναν νεοσυσταθέντα "Συριακό Στρατό" μετά τη δημιουργία ενός φεντεραλιστικού συστήματος διακυβέρνησης, δήλωσε ο Riad Darar του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (SDC) στην τηλεόραση Rudaw αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Darar, η SDF θα ενταχθεί στο Συριακό Στρατό ως τμήμα των "Μονάδων Προστασίας της Βόρειας Συρίας", μόλις δημιουργηθεί μόνιμα το φεντεραλιστικό σύστημα διακυβέρνησης.

"Εάν η Συρία ήταν ενωμένη, πιστεύουμε ότι δε θα χρειαστεί να έχουμε ξεχωριστή δύναμη επειδή θα ενταχθούν στον Συριακό Στρατό", δήλωσε ο Darar στον Rudaw.

Ο αξιωματούχος της SDC θα έλεγε αργότερα σε μια αντιπολιτευόμενη εφημερίδα ότι η SDF θα συμμετάσχει μόνο σε μια νεοσυσταθείσα δύναμη του Συριακού Στρατού, που δεν είναι πιστή στην σημερινή κυβέρνηση της Δαμασκού.

"Δεν εννοούσα ότι ο στρατός του καθεστώτος είναι ο συριακός στρατός, εννοώ ένα συριακό στρατό που θα σχηματιστεί μετά την εδραίωση της ομοσπονδίας", κατέληξε ο Darar.

Επί του παρόντος, η SDC και η PYD δεν αποτελούν μέρος των ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης και της Αστάνα μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Και από ό,τι δε θα παραμείνουν για καιρό ακόμη όσο αμφισβητούν το νόμιμο στρατό της Συρίας που υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της χώρας, πολεμά τους τρομοκράτες και δεν τους δέχεται στις τάξεις του όπως οι SDF τους τελευταίους μήνες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail