Η κόρη του Γενηματά πρόεδρος του πολλοστού ΠΑΣΟΚ - Γιατί όλοι χαίρονται και πανηγυρίζουν

Του Στρατή Μαζίδη

Η κόρη του Γιώργου Γενηματά, Φώφη και επόμενη πρόεδρος του επόμενου ΠΑΣΟΚ με το πολλοστό επόμενο όνομά του που ακόμη δεν έχει προκύψει, μπορεί απόψε να πανηγυρίζει το 58-42 σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη παρέα με το επιτελείο της.

Αυτό απόψε. Από αύριο θα μπορεί να χαμογελά ο Ανδρουλάκης με το ποσοστό που πέτυχε. Η Φώφη Γενηματά έχει ταβανιάσει ως πολιτική αρχηγός. Είναι μια νοικοκυρά μέτριου βεληνεκούς. Μπορεί να φέρει βόλτα ένα μικρομεσαίο μαγαζί. Για παραπάνω δεν το νομίζω.

Στο επόμενο ΠΑΣΟΚ που ακόμη δεν έχει γεννηθεί, επήλθε ήδη το πρώτο ρήγμα από τις αντιδράσεις του Ποταμιού που πλέον θυμίζει ρυάκι με ελάχιστο νερό. Για την ιστορία, το Ποτάμι ήταν το μόνο μετρήσιμο κόμμα με κάποια, ας το πούμε, δύναμη που θα μπορούσε να αθροιστεί μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Αν το καλοσκεφθούμε, το επόμενο ΠΑΣΟΚ επί της ουσίας θα είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ, μαζί με έναν αδιάφορο δήμαρχο Αθηνών, ένα αποτυχημένο αρχηγό κόμματος και ένα φίλο / υπουργό πρώην πρωθυπουργού.

Γιατί λοιπόν το 6% να γίνει 16%; Δε θα γίνει. Το πείραμα απέτυχε και απέτυχε διότι ήταν σαθρό εξαρχής. Αν πραγματικά θες ένα νέο χώρο που θα πρωταγωνιστήσει κι έχεις αγαθές προθέσεις, τότε πρώτα τον δημιουργείς και έπειτα μαζί με τους συνιδρυτές αναδεικνύεις ένα νέο άνθρωπο λέγοντάς του / της: «Βγες εσύ μπροστά κι εμείς μαζί».

Εδώ πρώτα έβγαλαν τα πολιτικά τους μάτια, ξέθαψαν Σημίτηδες, Λαλιώτηδες, Γιωργάκηδες και γενικώς έκαναν όλα όσα δεν έπρεπε να κάνουν αν πραγματικά ήταν ενωμένοι.

Συμπέρασμα; Είναι όλοι ευχαριστημένοι. Η Φώφη γιατί βγήκε πρόεδρος, ο Τσίπρας διότι δε διατρέχει κίνδυνο από αυτή, ο Μητσοτάκης καθώς η Γενημάτα εύκολα / δύσκολα θα καταλήξει μαζί του αν χρειαστεί και οι επιζητώντες την κεφαλή της πρώτης, αφού όχι πολύ μακριά θα έχουν την ευκαιρία τους να ξεμπερδεύουν.

*φωτο από newsit.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail