Μόσχα σε "αντάρτες" - τσιράκια της ΝΤΠ: Προσγειωθείτε στη γη, ο Ασαντ δεν πρόκειται να πάει πουθενά

Freepen.gr - Η Ρωσία κάλεσε τους εταίρους στη Γενεύη να προσγειώσουν τη συριακή αντιπολίτευση στη γη, καθώς το αίτημα για αποχώρηση του Bashar Al-Assad δε συμβάλλει σε εποικοδομητικό διάλογο, δήλωσε στο πρακτορείο Tass μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Γραφείο της Γενεύης των Ηνωμένων Εθνών, Alexei Borodavkin.

"Όλα αυτά είναι πολύ ανησυχητικά και δύσκολα θα συμβάλουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο στη Γενεύη", δήλωσε ο Borodavkin. "Κατά τη διάρκεια της συνάντησης (των εκπροσώπων των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ) η Ρωσία στράφηκε προς τους εταίρους της στις αντιπροσωπείες του ΟΗΕ και της Δύσης, οι οποίες έχουν επιρροή στην αντιπολίτευση, ώστε να προσπαθήσουν να επαναφέρουν την αντιπολίτευση κάτω στη γη καθώς η θέση τους δεν είναι σύμφωνη με την πραγματική κατάσταση [εννοώντας τη νίκη της Δαμασκού στον πόλεμο]".

Το έγγραφο που ενέκρινε η συριακή αντιπολίτευση κατά τη συνάντησή της στο Ριάντ, το οποίο περιέχει αίτημα για παραίτηση του Συριακού Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, είναι αντιφατικό, συνέχισε:

"Από τη μία πλευρά, το έγγραφο λέει ότι η αντιπολίτευση δεν θέτει καμία προϋπόθεση, αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχει απαίτηση για την παραίτηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ στην αρχή της μεταβατικής περιόδου. Τι είναι αυτό αν όχι προϋπόθεση; "δήλωσε ο Ρώσος απεσταλμένος.

"Απαιτούν επίσης οι ιρανικές μονάδες πολιτοφυλακής να αποχωρήσουν από τη Συρία, η οποία θέση είναι επίσης μη ρεαλιστική", επεσήμανε ο Borodavkin. "Δεν είναι σαφές πώς τα μέλη της αντιπολίτευσης σκοπεύουν να διεξάγουν συνομιλίες με εκπροσώπους της συριακής κυβέρνησης εάν η αντιπροσωπεία που προέρχεται από το Ριάντ τους βλέπει σχεδόν ως εγκληματίες με τους οποίους είναι αδύνατο να μιλήσουν", πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail