Κινεζοβιετναμέζικο κύκλωμα έκρυβε εκατοντάδες χασισόδεντρα σε πολυτελείς βίλες στην Αττική

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εγκατάσταση και λειτουργία οργανωμένων εργαστηρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης υδροπονικής μορφής, με σκοπό τη δημιουργία γραμμής παραγωγής και τη διάθεση της ακατέργαστης κάνναβης στην παράνομη αγορά των ναρκωτικών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (22-11-2017), σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πέντε συνολικά άτομα, (3) άνδρες και μία γυναίκα υπήκοοι Βιετνάμ και ένας υπήκοος Κίνας, ηλικίας από 28 έως 35 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν (3) πλήρως εξοπλισμένα και επαγγελματικής μορφής εργαστήρια, που βρίσκονταν εγκατεστημένα και λειτουργούσαν σε αντίστοιχες πολυτελείς οικίες, σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής, ενώ κατασχέθηκαν – μεταξύ άλλων - 2.195- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας και πλήρης εξοπλισμός παράνομων εργαστηρίων, όπως λαμπτήρες, αφυγραντήρες, σωλήνες εξαερισμού κ.α.

Πιο αναλυτικά, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, καθώς και τη δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων, διακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα των μελών του κυκλώματος, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν τα παράνομα «εργαστήρια» που λειτουργούσαν στις πολυτελείς κατοικίες.

Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στις τρείς πολυτελείς κατοικίες της Ανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε:

- στην 1η οικία, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου – φυτωρίου (297) δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους περίπου (5) εκατοστών έως ενός μέτρου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη αποξηραμένα φύλλα καννάβεως σε νάιλον συσκευασία μικτού βάρους (420) γραμμαρίων, καθώς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

- στην 2η οικία, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου - φυτωρίου (1.316) δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους περίπου (5) έως (140) εκατοστών,

- στην 3η οικία, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου - φυτωρίου (582) δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους περίπου (20) έως (120) εκατοστών, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη (2) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
ενώ στην κατοχή της 33χρονης υπηκόου Βιετνάμ, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλειδιών, μεταξύ των οποίων και αυτά της 1ης και 3ης οικίας.

Παράλληλα, από αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε οικία του 35χρονου υπηκόου Κίνας στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (485) ευρώ, (3) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και tablet.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

2.195 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,
420 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
το χρηματικό ποσό των 485 ευρώ,
9 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
Tablet και
πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίων – φυτωρίων για την καλλιέργεια κάνναβης υδροπονικής μορφής (λαμπτήρες, αφυγραντήρες, σωλήνες εξαερισμού κ.α.)

Εκτιμάται ότι το συνολικό προσδοκώμενο χρηματικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα των μελών της οργάνωσης, ανέρχεται τουλάχιστον σε 4.000.000 ευρώ.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η δεύτερη υπόθεση, αφορά εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση προχθές, 21 Νοεμβρίου 2017, στο Περιστέρι Αττικής, 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και 29χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται και 38χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία κατά συναυτουργία καθ’ έξη και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και προμήθεια, χρήση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, διαπιστώθηκε η δράση (2) τουλάχιστον ατόμων από τις αρχές Απριλίου του έτους 2017, με ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ο ένας με ύψος 1,80 m περίπου και αδύνατος (αποκαλούμενος ως «ψηλός») και ο έτερος με ύψος 1,65 περίπου και εύσωμος (αποκαλούμενος ως «κοντός»), που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε διάφορα καταστήματα (περίπτερα, σουπερμάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ, κ.α.), στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Οι δράστες μετέβαιναν στους στόχους τους πεζή ή με δίκυκλη μοτ o συκλέτα, αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες, τύπου « full - face » ή με μαντήλια, ή κουκούλες φούτερ ή ακόμη και με αποκριάτικες μάσκες, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αναγνώρισή τους από τα θύματά τους, και με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσαν από το ταμείο χρηματικά ποσά (εισπράξεις), ακόμη και τυχερά δελτία.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες και των (3) κατηγορουμένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

μεταλλικό πιστόλι (ρέπλικα), μαύρου χρώματος και φυσίγγιο κρότου (αβολίδωτο),
κουκούλες « full - face » και σκούφοι,
ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών,
0,7 γραμμάρια κάνναβης,
(12) ναρκωτικά δισκία,
(2) κινητά τηλέφωνα,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και
δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσο διαφυγής, μετά την τέλεση των ληστειών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν χθες (22-11-2017), στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail