Το περίεργο της υπόθεσης με τη δολοφονία της εφοριακού - Όλα καλά εκεί στις φυλακές κε Κοντωνή;


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Διαβάζουμε για τον κατηγορούμενο για δολοφονία:

Αναλυτικότερα, η πορεία του 58χρονου έχει ως εξής:

- Συνελήφθη και προφυλακίστηκε το 2011 για «αγορά και κατοχή ναρκωτικών από κοινού (37,5 κιλά) από μη τοξικομανή». Από εκείνη τη μέρα άρχισε να μετρά ο χρόνος κράτησής του.

- Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε ποινή 20 ετών. Στο μεσοδιάστημα άρχισε να εργάζεται, όπως έχουν δικαίωμα οι μη ισοβίτες κρατούμενοι.

- Το 2017 το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε δραστικά την ποινή του στα 12 χρόνια κάθειρξη.
και η δήλωση του κου Κοντονή:

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών. Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ΄ όρον απόλυσης κατ΄ άρθρα 105 επ. Ποινικού Κώδικα, δηλαδή τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής. Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και 4411/2016 παρήλκε».

Ο κατηγορούμενος ήταν 2.5 χρόνια στη φυλακή όσο κυβερνούν οι Συριζα-Ανελ και 3.5 χρόνια όσο κυβερνούσαν οι προηγούμενοι.

Οι εύλογες ερώτησεις που προκύπτουν είναι:

Πώς γινεται λοιπόν ένας μη τοξικομανής που προφυλακίζεται το 2011 , να μετατρέπεται μέσα σε 6 χρόνια, μέσα στις φυλακές, σε βαριά εθισμένο τοξικομανή χρήστη ηρωίνης που σκοτώνει για τη δόση του;

Πώς γίνεται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να μη βλέπουν οτι ο συγκεκριμένος έχει γίνει χρήστης ηρωινης;

Να χαιρόμαστε λοιπόν το σωφρονιστικό μας σύστημα.

¨Ολα καλά εκεί στις φυλακές κε Κοντωνή;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail