Πώς ο φόρος είναι... δημιουργία χρήματος

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Είδαμε σε προηγούμενο άρθρο, πως δημιουργείται το χρήμα από το τίποτα με τον τραπεζικό δανεισμό. Εδώ θα δούμε πως δημιουργείται χρήμα από την επιβολή φόρων.

Το έχετε αντιληφθεί πως τη στιγμή που η κυβέρνηση βάζει φόρο σε αντικείμενο που δεν αποτελεί εισόδημα (πχ ΕΝΦΙΑ, τεκμαρτοί φόροι, τέλη κ.λ.π.), εκείνη τη στιγμή σας καθιστά οφειλέτες του κράτους. Είναι δηλαδή σαν να σας δάνεισε το κράτος αυτά τα ποσά και τα ζητά πίσω.

Όμως με τον οιονεί αυτόν δανεισμό, δημιουργεί χρέος στον δύστυχο φορολογούμενο, δηλαδή χρήμα από το τίποτα και στη συνέχεια τον στέλνει έξω στην αγορά να ανταγωνιστείτε σκληρά για να αρπάξει αυτά τα χρήματα από άλλους συμπολίτες του και να τα δώσετε στο δανειστή σας (κράτος). Όπως ακριβώς κάνουν και οι τράπεζες με τους τόκους που σας βάζουν.

Στην ουσία και αφού ο φορολογούμενος ουδέποτε εισέπραξε αντίστοιχο εισόδημα, προκειμένου να βρει αυτό το χρήμα που δεν έχει , είτε θα πάει να δανειστεί από μια τράπεζα (δηλαδή εκεί που τον ωθεί σήμερα το σύστημα με τις ανάλογες διαφημίσεις του), οπότε έχουμε πραγματική δημιουργία χρήματος μέσω τραπεζικού δανεισμού, είτε θα αναγκαστεί να ρευστοποιήσει την περιουσία του, ώστε το κράτος να αποδώσει αυτά τα χρήματα στους δανειστές της Ελλάδας.

Στην πρώτη περίπτωση του δανεισμού από τράπεζα για την αποπληρωμή του φόρου έχουμε κανονική δημιουργία χρήματος με αιτία τη φορολογία, στη δε δεύτερη περίπτωση δεν έχουμε αύξηση της ποσότητας του χρήματος στην αγορά, αλλά ελάττωση της περιουσίας του φορολογούμενου, η οποία μετατρέπεται σε ρευστό - χρήμα.

Αυτή τη δημιουργία ευρώ μέσω των φόρων την επικροτεί η Ευρωζώνη. Αντίθετα τη δημιουργία άτοκου παράλληλου ευρώ (όχι παράλληλου νομίσματος όπως ψεύτικα λέγεται) μέσω του IOU του Βαρουφάκη, την καταδίκασε σύσσωμο το καθεστώς και η τρόϊκα και φυσικά και ο παραπλανημένος λαός, και το πως ακόμα δεν τον έχουν πάει τον άνθρωπο ειδικό δικαστήριο είναι θαύμα.

Το ότι η κυβέρνηση δημιουργεί χρήμα για τους πιστωτές με τη δημιουργία ανυπόστατου χρέους σε βάρος των πολιτών, κανέναν δεν απασχολεί.
Κάτι θα πρέπει να μας συμβαίνει ομαδικά…

Πέτρος Χασάπης
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...