Οι Τουρκοκύπριοι εκβιάζουν τη συνέχιση των συνομιλιών με την αναγνώριση του ψευδοκράτους

Αναδημοσίευση από: tribune.gr

Οι Τουρκοκύπριοι προκαλούν σε δηλώσεις του στο Reuters. Ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας Οζντίλ Ναμί, εγκαλώντας τη διεθνή αναγνώριση και νομιμοποίηση του ψευδοκράτους, ως όρο για την κάθοδο σε περαιτέρω συνομιλίες!

Κληθείς να διευκρινίσει τη θέση του, ο κ. Ναμί είπε «θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το πολιτικό μας καθεστώς, εάν οι Ελληνοκύπριοι πουν όχι εκ νέου, είτε σε μια συμφωνία που θα οδηγηθεί σε δημοψήφισμα είτε σε ένα δημοψήφισμα».

Σε άλλη ερώτηση κατά πόσο η θέση αυτή σημαίνει ότι θα πρέπει να δοθεί στους Τουρκοκύπριους κάποιου είδους αναγνώριση, εάν μια νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό δεν καταλήξει λόγω των θέσεων που πεισματικά υποστηρίζουν οι Ελληνοκύπριοι, όπως ελέχθη, ο κ. Ναμί απάντησε: «Ακριβώς».

Και οι δύο πλευρές, ανέφερε, συμφωνούν ότι το παρόν καθεστώς θα πρέπει να αλλάξει. «Είτε θα το αλλάξουμε ολοκληρώνοντας την ομοσπονδιακή λύση είτε θα το αλλάξουμε με κάποιο άλλο τρόπο. Και στα δύο σενάρια, να γίνει κατά τρόπο που θα συμφωνηθεί αμοιβαία.»

«Κανένας δεν μπορεί να πείσει τους Τουρκοκύπριους ξανά να εμπλακούν σε διαπραγματεύσεις που θα είναι όμηροι ενός νέου ‘όχι’ των Ελληνοκυπρίων,» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμα ότι για να έχουμε μια αξιόπιστη διαδικασία θα πρέπει να είμαστε σε θέση να πούμε στον κόσμο μας ότι αυτή η διαδικασία θα έχει συγκεκριμένη περίοδο ολοκλήρωσης, στο τέλος της οποίας, θα ληφθεί μια απόφαση.

Διαφορετικά, είπε, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλίσουμε την αναγκαία στήριξη του κόσμου για μια διαδικασία διαπραγματεύσεων.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...