Η Βουλγαρική Εκκλησία αποδέχθηκε το αίτημα της «μακεδονικής» εκκλησίας των Σκοπίων

«Η ΒΟΕ αποφάσισε να εκπροσωπεί τη ΜΟΕ ενώπιον των Ορθόδοξων Εκκλησιών»

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία αποφάσισε να εκπροσωπεί τη λεγόμενη ‘μακεδονική’ ορθόδοξη εκκλησία των Σκοπίων ενώπιον των άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Στην απόφαση τονίζεται ότι το Βουλγαρικό Πατριαρχείο δεν ήταν ποτέ αδιάφορο στα δεινά της εκκλησίας των Σκοπίων.

Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να αποδεχθεί το αίτημα της εκκλησίας των Σκοπίων και να την εκπροσωπεί ενώπιον των τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών και να καθιερώσει το καθεστώς της κανονικότητας με την ‘Μακεδονική’ Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, με το δεδομένο ότι η ‘μακεδονική’ Ορθόδοξη Εκκλησία, αναγνωρίζει τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία- Βουλγαρικό Πατριαρχείο, ως Μητέρα-Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία με την αίσθηση του ιερού καθήκοντός της αποδέχεται την ευθύνη να δείξει πλήρη συνεργασία, και να μεσολαβεί ως υπέρμαχος ενώπιον των τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών και να αποκαταστήσει την κανονικότητα με την Ορθόδοξη Εκκλησία».

Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα της επιστολής της 9ης Νοεμβρίου από την Εκκλησία των Σκοπίων.

(Στοιχεία από plusinfo.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...