Οργή Σίσι - «Σαρώστε τους τρομοκράτες στο Σινά» η εντολή του Αιγύπτιου Προέδρου

Freepen.gr - «Σαρώστε τους τρομοκράτες στο Σινά» η εντολή του Αιγύπτιου Προέδρου Σίσι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με τους 235 νεκρούς στο τζαμί l Rawdah στο βόρειο Σινά δυτικά του Αρίς.

Ο Σίσι διέταξε να χτυπηθούν βίαια και χωρίς έλεος οι τρομοκράτες σημειώνοντας πως ο στρατός και η αστυνομία θα εκδικηθούν για το αίμα των μαρτύρων και ότι σύντομα θα επανέλθει η ασφάλεια κι η σταθερότητα στην περιοχή.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Σπούτνικ ότι έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις στη χερσόνησο του Σινά για να εντοπιστούν οι τρομοκράτες. Σύμφωνα με μαρτυρίες περίπου 40 ένοπλοι μετείχαν στην επίθεση στο τζαμί όπου βρίσκονταν περίπου 500 άτομα και ως εκ τούτου σημειώθηκε τόσο υψηλός αριθμός θυμάτων.

Η Jund al Islam, τρομοκρατική οργάνωση προσκείμενη στην Αλ Κάιντα με έδρα το Σινά αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση.

Η αντεπίθεση του Καΐρου ξεκίνησε με drones τα οποία εξόντωσαν 15 τρομοκράτες που είχαν συμμετοχή στην επίθεση. Πολεμικά αεροσκάφη σάρωσαν θέσεις τρομοκρατών στη Ράφα στο βόρειο Σινά αλλά και οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail