Πώς ξεκίνησε ο Ψυχρός Πόλεμος - Το απόρρητο σχέδιο πυρηνικής επίθεσης των ΗΠΑ για εξαφάνιση της ΕΣΣΔ από το χάρτη κατά το Β' ΠΠ

Freepen.gr - "Σκουπίστε τη Σοβιετική Ένωση από τον Χάρτη", 204 ατομικές βόμβες κατά των μεγάλων πόλεων και η  πυρηνική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της ΕΣΣΔ που σχεδιάστηκε κατά τη διάρκεια του Β' 'Παγκοσμίου Πολέμου παρουσιάζει στο globalresearch.ca ο καθηγητής Michel Chossudovsky.

Σύμφωνα με ένα μυστικό έγγραφο της 15ης Σεπτεμβρίου 1945, «το Πεντάγωνο είχε σχειδάσει την εξαφάνιση της Σοβιετικής Ένωσης με συντονισμένη πυρηνική επίθεση κατά των μεγάλων αστικών περιοχών.

Όλες οι μεγάλες πόλεις της Σοβιετικής Ένωσης συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο 66 "στρατηγικών" στόχων. Αναλυτικοί πίνακες κατηγοριοποιούσαν κάθε πόλη ως προς την έκταση σε τετραγωνικά μίλια και τον αντίστοιχο αριθμό ατομικών βόμβων που απαιτείτο για την εκμηδένιση και τη θανάτωση των κατοίκων των επιλεγμένων αστικών περιοχών.

Έξι ατομικές βόμβες έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να καταστρέψουν κάθε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις, όπως η Μόσχα, το Λένινγκραντ, η Τασκένδη, το Κίεβο, το Χάρκοβο, η Οδησσός.

Το Πεντάγωνο έκρινε ότι θα χρειαζόταν συνολικά 204 βόμβες για να «σκουπίσει τη Σοβιετική Ένωση από το χάρτη». Οι στόχοι για μια πυρηνική επίθεση αποτελούνταν από εξήντα έξι μεγάλες πόλεις.

Αν μία μόνο ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο θάνατο 100.000 ανθρώπων στα πρώτα επτά δευτερόλεπτα τότε φανταστείτε τι θα συνέβαινε εάν 204 ατομικές βόμβες είχαν πέσει σε μεγάλες πόλεις της Σοβιετικής Ένωσης όπως περιγράφεται στο μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ που διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το έγγραφο που περιγράφει αυτή τη διαβολική στρατιωτική ατζέντα είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 1945, μόλις ένα μήνα μετά το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945) και δύο χρόνια πριν από την εμφάνιση του Ψυχρού Πολέμου (1947).

Το μυστικό σχέδιο που χρονολογείται στις 15 Σεπτεμβρίου 1945 (δύο εβδομάδες μετά την παράδοση της Ιαπωνίας στις 2 Σεπτεμβρίου 1945 στο πλοίο USS Missouri, βλ. Εικόνα παρακάτω), είχε διατυπωθεί σε μια προγενέστερη περίοδο, δηλαδή στο αποκορύφωμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε μια εποχή που η Αμερική και η Σοβιετική Ένωση ήταν στενοί σύμμαχοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στάλιν ενημερώθηκε για πρώτη φορά μέσω επίσημων διαύλων από τον Harry Truman περί του διαβόητου σχεδίου "Μανχάταν" στη Διάσκεψη του Πότσνταμ στις 24 Ιουλίου 1945, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την επίθεση στη Χιροσίμα.

Το "Μανχάταν" ξεκίνησε το 1939, δύο χρόνια πριν από την είσοδο της Αμερικής στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο το Δεκέμβριο του 1941. Το Κρεμλίνο είχε πλήρη επίγνωση του μυστικού σχεδίου ήδη από το 1942.

Το Κρεμλίνο ενημερώθηκε το 1945 για το σχέδιο της πυρηνικής βομβιστικής επίθεσης εξήντα έξι σοβιετικών πόλεων.

Εάν οι ΗΠΑ αποφάσιζαν να μην αναπτύξουν πυρηνικά όπλα για χρήση ενάντια στη Σοβιετική Ένωση, ο αγώνας των πυρηνικών όπλων δεν θα είχε λάβει χώρα. Ούτε η Σοβιετική Ένωση ούτε η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα είχαν αναπτύξει πυρηνικά οπλοστάσια ως μέσο αποτροπής.

Η Σοβιετική Ένωση έχασε 26 εκατομμύρια ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου

Η ΕΣΣΔ ανέπτυξε τη δική της ατομική βόμβα το 1949.

Αυτός ο αρχικός κατάλογος των εξήντα έξι πόλεων του 1945 ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου (1956) για να συμπεριλάβει περίπου 1200 πόλεις στην ΕΣΣΔ και τις χώρες του Σοβιετικού μπλοκ της Ανατολικής Ευρώπης (βλέπε αποχαρακτηρισμένο έγγραφο κατωτέρω).Σύμφωνα με το Σχέδιο του 1956, οι H-Βόμβες επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν εναντίον στόχων προτεραιότητας όπως η αεροπορική δύναμη στη Σοβιετική Ένωση, την Κίνα και την Ανατολική Ευρώπη. Σημαντικές πόλεις στο σοβιετικό μπλοκ, συμπεριλαμβανομένου του Ανατολικού Βερολίνου, ήταν υψηλής προτεραιότητας στόχοι.


 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail