Εκρηκτικό κοκτέιλ: Ο Πούτιν στην Τεχεράνη, το Ισραήλ επιτίθεται στη Χομς, η Αεράμυνα της Συρίας εξαπέλυσε πυραύλους

Freepen.gr - Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στη Μέση Ανατολή καθώς φαίνεται πως το Ισραήλ επιτέθηκε στη Χομς της Συρίας ενώ ο Πούτιν βρισκόταν για συνομιλίες στην Τεχεράνης. Όπως αναφέρει η DEBKAfile επικαλούμενη πηγές από τη Συρία και το Λίβανο, τη νύχτα της 1ης Νοεμβρίου η Ισραηλινή Αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση στο βιομηχανικό συγκρότημα Hisya στην ύπαιθρο της Homs.

Οι πηγές περιέγραψαν επίσης τεράστιες εκρήξεις που ακούστηκαν μακριά, υποδεικνύοντας ότι η θέση υπό επίθεση ήταν ένα εργοστάσιο, μια αποθήκη ή μια συνοδεία γεμάτη με πυρομαχικά ή όπλα κάποιου είδους.

Πρόσθεσαν επίσης ότι ενεργοποιήθηκε η Συριακή Αεράμυνα εξαπολύοντας πυραύλους S-2 και S-75 στοχεύοντας τα ισραηλινά αεροσκάφη.

Διάφορες αναφορές που προέρχονται από λιβανέζικες πηγές σημειώνουν πως την Τετάρτη το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου, περίπου στις 21.00, πραγματοποιήθηκαν εναλλάξ ασυνήθιστα μεγάλες ισραηλινές αεροπορικές πτήσεις πάνω από τη Συρία κοντά στα σύνορα του Λιβάνου ή μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο Al Qusay στα βουνά Qalamoun στα σύνορα.

Η αναφερόμενη ισραηλινή επίθεση εναντίον ενός τεκμηριωμένου στρατιωτικού στόχου στη Συρία, αν επιβεβαιωθεί, σημειώνει η DEBKAfile ενώ ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν στην Τεχεράνη με τον ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έχει ιδιαίτερη σημασία. Η διοίκηση της αεροπορικής άμυνας της Συρίας λειτουργεί υπό τη ρωσική εντολή και έτσι οι Ρώσοι αξιωματικοί επί τόπου θα έδωσαν το πράσινο φως για την ενεργοποίηση της αεράμυνας ενημερώνοντας τον Πούτιν.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο δεκαπενθήμερο όπου εκτοξεύεται ένας ρωσο-συριακός αντι-αεροπορικός πύραυλος κατά των ισραηλινών πολεμικών αεροπλάνων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail