Φυλακισμένη έγκυος γυναίκα οδηγήθηκε στο θάνατο γιατί δεν την έστελναν στο νοσοκομείο

Freepen.gr - Μια φυλακισμένη μαμά πέθανε μαζί με το αγέννητο μωρό της καθώς δεν είχε πρόσβαση στο νοσοκομείο στην ώρα της, σύμφωνα με την καταγγελία που έδωσε ο υπερασπιστής των δικαιωμάτων, δικηγόρος, Ομέρ Φαρούκ Γκεργκελιόγλου, στις 5 Νοεμβρίου και αναφέρει το turkeypurge.com.

"Έχω απελευθερωθεί μόνο μετά από 11 μήνες [στη φυλακή] τώρα. Έμεινα στην φυλακή τύπου Τ στο Eregli στο Ικόνιο. Το ακόλουθο περιστατικό συνέβη εκεί: Η σύζυγος ενός διαχειριστή κοιτώνα συνελήφθη αν και ήταν έγκυος. Είχε πει επανειλημμένα στη διοίκηση της φυλακής ότι δεν αισθανόταν καμία κίνηση από το μωρό. Ωστόσο, δεν την άφησαν να πάει στο νοσοκομείο. Όταν λιποθύμησε τελικά, αποφάσισαν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο του Eregli και μετά στο Ικόνιο με ασθενοφόρο. Μόλις 50 χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο του Ικονίου, η γυναίκα πέθανε στο δρόμο. Το μωρό είχε πεθάνει νωρίτερα και δηλητηρίασε τη μητέρα του. Λεπτομέρειες αναφέρθηκαν από τη σύζυγο ενός φίλου που παρέμενε στο ίδιο κελί με τη θανούσα. Θέλουν να καλύψουν αυτό το θέμα. Μην τους αφήνετε", ανέφερε ο Gergerlioglu του στο Twitter.

"Ελπίζω να κάνετε μια δήλωση σχετικά με αυτόν τον τρομακτικό ισχυρισμό. Αυτά τα νέα από τις φυλακές είναι ανατριχιαστικά...!" σημείωσε ο Gergerlioglu ζητώντας από το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει το θέμα, στο ίδιο tweet.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail