Το ντόμινο εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού και η κεντρική προεκλογική ομιλία της Φώφης Γεννηματά "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο Δου Νου Του"

dfilushin - pixabay
Αθανάσιος Καρανάσιος, 10/11/2017
Πολιτικός Μηχανικός
Επιμελητής Πολυτεχνείου του Βερολίνου

Ίσως να δείχνω καμιά φορά, ότι απέχω από την καθημερινή τραγωδία του Ελληνικού Λαού. Να δείχνω σαν να απουσιάζω εκτός τόπου και χρόνου.

Το πράττω, για να μην σας μαυρίζω την ψυχή, γιατί πιθανολογώ, ότι τα γνωρίζετε. Υπάρχουν όμως στιγμές, που ο καθένας μας πρέπει να πει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ. Για να με καταλάβει ο αναγνώστης, θα πω τις εμπειρίες μου, μόνο από εχθές:

Βρισκόμουνα λοιπόν από το πρωί σε κάποια περιοχή της Αττικής. Μεταξύ των λοιπών τρεξιμάτων (που είχε η απασχόλησή μου), βρέθηκα σ ένα σπίτι, γνωστών μου (παππούς κ. γιαγιά), "φτιαγμένοι" κατά τα άλλα με ακίνητα κλπ., έτσι τουλάχιστον έδειχναν σε μένα. Μου εξιστόρισαν, ότι ο γιος τους "έπεσε έξω" λόγω της κρίσης, με δύο καταστήματα που κατείχε και 16 υπαλλήλους που απασχολούσε -η οικογένειά του ζούσε καλά πριν. Αποτέλεσμα της χρεωκοπίας ήταν, να εγκαταλείψει την γυναίκα του και τις δύο κόρες του και να κυκλοφορεί τώρα άνεργος, άγνωστο που. Τα κορίτσια, 2α Λυκείου η μία και 1η Γυμνασίου η άλλη, πήραν τηλέφωνο -ενώ ήμουνα εκεί- και πληροφόρησαν τους παππού-γιαγιά, ότι τους έχουν κόψει εδώ και δύο εβδομάδες το φυσικό αέριο. Ούτε και να φάνε είχαν τα αναγκαία. Η μεγαλύτερη μάλιστα είπε, ότι είχε και "περίοδο" και έκλαιγε, επειδή, δεν είχε ζεστό νερό, να πλυθεί. Μου έδειξαν τις φωτογραφίες των κοριτσιών... δύο πανέμορφα πλάσματα! Μου είπαν επίσης, ότι λόγω χρεών, επίκειται και ο πλειστηριασμός του σπιτιού του γιου τους. Η οικογένεια θα βρεθεί στον δρόμο. Οπότε, άρχισαν μπροστά μου, να κλαίνε οι παππούς-γιαγιά. Συγκλονίστηκα... μια ελληνική οικογενειακή τραγωδία!

Αργά το απόγευμα, χωρίς να περάσω από το σπίτι μου (γιατί δεν προλάβαινα), πήγα στην ομιλία (για τις εκλογές της μεθαυριανής Κυριακής 12/11/2017) της (ξεκούραστης, λόγω και της πρόωρης συνταξιοδότησης από την Εθνική Τράπεζα... τζάκι κι αυτή πλέον) Φώφης Γεννηματά στο Σπόρτινγκ, όπου είχα δώσει ραντεβού με κάποιους φίλους, για να "κόψω κίνηση". Εκεί λοιπόν, ήταν στις πρώτες θέσεις των "επισήμων", όλος ο εσμός του ΠΑΣΟΚ, από τον Κακλαμάνη έως τον Γείτονα, από τον Κρεμαστινό έως τον Χρυσοχοΐδη (ξέρετε, αυτός ο τύπος, που ψήφιζε μνημόνια, χωρίς να τα έχει διαβάσει), από την κάργα νεοφιλελεύθερη πρώην υπουργίνα Χριστοφιλοπούλου έως κάποια "Αντζελίνα" (αγνώστων λοιπών στοιχείων από ό,τι είδα σε σημείωμα ρεζερβέ ως προκαθήμενη κι αυτή) κ. ά. (Απουσίαζαν για ευνόητους λόγους οι Τσοχατζόπουλος- Παπαντωνίου). Όλη η γκλαμουριά... Η δε Φώφη -φρεσκοβγαλμένη και φρεσκοβαμμένη από τα spa και τα κομμωτήρια κατά τα άλλα- στην κοσμάρα της. Σαν να έπεσε ουρανοκατέβατη, πολιτικά, κομματικά... παρθένα! Σαν να μην ανήκε ποτέ η ίδια στο ΠΑΣΟΚ. Ευαγγελίζονταν κι αυτή..."επενδύσεις (που δεν φέρνουν οι άλλοι) στην μπανανία του Ελλαδιστάν. Κι από κάτω, κάτι χαζοχαρούμενοι πληρωμένοι-ταϊσμένοι και κάτι βουτηρόπαιδα νεολαίοι μόλις στην 2η σειρά των "επισήμων" (προφανώς νεοσσοί των παραπάνω) να κραυγάζουν: "Εμπρός για τη κεντροαριστερά, μαζί με τη Γεννηματά"!... Οϊμέ!

Έτσι... κανένας εμπλεκόμενος δεν μιλάει, τι περιλαμβάνει η επικείμενη (πάνω από εκατό προαπαιτούμενα "τρίτη (θα υπάρξουν κι άλλες) αξιολολόγηση" των κατακτητών, ενώ πετούν ως δόλωμα απόσπασης της προσοχής (κατά τα ειωθότα), τον περίπατο του Κουφοντίνα (καμμένο χαρτί άλλωστε), για νάχει ο κοσμάκης και οι τηλεπερσόνες να λένε... Λοιπόν η αξιολόγηση περιλαμβάνει -κατά την δική μου αξιολόγηση- την απεμπόληση-"ιδιωτικοποίηση" των τελευταίων υπολοιπόμενων (βαρβάτων)" δημοσίων επιχειρήσεων, ιδιοκτησίες όμως του Ελληνικού Λαού (ΔΕΗ, ΕΑΒ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ), μαζί -εκτός των πολλών άλλων- με το πλιάτσικο πάνω στα σπίτια των φουκαράδων...

Αυτή λοιπόν είναι η Ελλάδα του σήμερα.. κι όποιος αντέξει στο ντόμινο!... Ψηφίστε τους, δοξάστε τους λοιπόν και σήμερα ακόμα, που τα παιδιά και τα εγγόνια σας, θα έχουν -αν δεν έχουν ήδη- την κακοτυχία των κοριτσιών του παραπάνω κειμένου.

Σημείωση 1η: Η συνημμένη φωτό είναι από το επαληθευμένο πλέον πρωτοσέλιδο της Βραδυνής, την επόμενη μέρα των εκλογών του Οκτωβρίου 1981, που το ΠΑΣΟΚ είχε, με επικεφαλής τον "Δόκτωρ Ζιβάγκο", ως κεντρικά προεκλογικά συνθήματα: "Αλλαγή", "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", "Αμερικάνοι-Φονιάδες των λαών", ""Έξω οι βάσεις του θανάτου", "Ο λαός στην εξουσία", "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" κι άλλα ακόμα. Τα υλοποίησε όλα μαζί με την αρωγή, ανοχή της υπόλοιπης κοινοβουλευτικής συντεχνίας ( "αντιπολίτευση") ...από την ανάποδη!

Σημείωση 2η; Η εξιστόρηση του οικογενειακού δράματος παραπάνω στο κείμενο, έγινε, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι αδύνατη η ταυτοποίηση των προσώπων (για λόγους προστασίας της προσωπικότητάς τους).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail