Οριστική νίκη ο Συριακός Στρατός στην Αλ Μπουκαμάλ - Μπουκάλα άφησε ο Ασαντ τις ΗΠΑ στη μέση της ερήμου

Freepen.gr - Δεύτερη και οριστική νίκη του συριακού στρατού στην Αλ Μπουκαμάλ που ήταν το μεγάλο στοίχημα αυτής της φάσης του συριακού πολέμου. Συριακός Στρατός και Χεζμπολάχ συνήλθαν γρήγορα από την πρώτη παγίδα στις αρχές του Νοεμβρίου όταν βρήκαν την πόλη άδεια από το ISIS και την έχασαν σε δύο ημέρες.



Ταυτόχρονα οι Δυνάμεις του Τίγρη κατεβαίνουν από το βορρά εκκαθαρίζοντας αρκετές περιοχές και σημεία ελέγχου από τους τρομοκράτες.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν μουδιασμένες τις εξελίξεις καθώς απέτυχαν, παρά τις άπειρες μεθόδους που μετέρχονται να οδηγήσουν πρώτες τις SDF στην στρατηγική μεθοριακή πόλη. Όπως είχαν αποτύχει πριν μήνες να αποκόψουν το συριακό στρατό να προχωρήσει στην έρημο της Μπαντίγια στο συριακό νότο. 

Με εγκέφαλο τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σολεϊμάνι οι επίγειες δυνάμεις ξεγέλεσαν τις ΗΠΑ, κινήθηκαν εκτός της ζώνης της Αλ Τανφ και έφτασαν τότε στην πρώτη συνάντηση με τις ιρακινές PMU.

Οι ΗΠΑ έμειναν κυριολεκτικά μπουκάλα στη μέση της ερήμου και τη βάση τους στην Αλ Τανφ η οποία συνεχίζει να αποδυναμώνεται καθώς ο FSA αποδέσμευσε τις τελευταίες ημέρες 180 τρομοκράτες οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο σε προσφυγικό καταυλισμό στην Ιορδανία.

Πείσμα, επιμονή, υπομονή, σωστές συμμαχίες και στρατηγικές κινήσεις οδηγούν τη Συρία σε μια ιστορική νίκη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail