Κυρία Μπακογιάννη έχετε πολλούς λόγους να φωνάζετε αλλά έναν πολύ καλό για να σιωπήσετε

Του Στρατή Μαζίδη

Η σημερινή κόντρα μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Σταύρου Κοντονή στη Βουλή ήταν ενδιαφέρουσα. Από όσο άκουσα, σημειώνω την οργή της γυναίκας που ο τότε σύζυγός της έπεσε θύμα μιας άνανδρης δολοφονικής επίθεσης και την ασέβεια του υπουργού να μιλά με απρεπή τρόπο σε μια συγγενή θύματος.

Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή τα παιδιά του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν σε μικρή ηλικία. Τα υπόλοιπα μπορεί να τα κατανοήσει ο καθένας μόνος του.

Συνεπώς η κ. Μπακογιάννη έχει πολλούς και δίκαιους λόγους για να διαμαρτύρεται. Υπάρχει όμως ένας, και είναι αρκετός, που της επιβάλει να σιωπήσει.

Ο νόμος που προβλέπει τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενους, είναι δημιούργημα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Όταν ήρθε στα πράγματα η Νέα Δημοκρατία με τον Κώστα Καραμανλή, τότε που η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν πανίσχυρη εσωκομματικά είτε ως Δήμαρχος Αθηναίων είτε ως Υπουργός Εξωτερικών, θα μπορούσε να είχε προωθήσει μια νομοθετική πρόβλεψη ώστε να εξαιρούνται αυτής της αδείας τρομοκράτες, βιαστές, επαγγελματίες δολοφόνοι, λαθρέμποροι ναρκωτικών κ.ο.κ.

Το έκανε; Όχι. Μετά έγινε ξανά κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Ο αδερφός της και σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, υπήρξε υπουργός. Το έκανε μήπως τότε; Πάλι όχι.

Διότι ο Κουφοντίνας δεν είναι ο μόνος που έλαβε άδεια σε αυτά τα περίπου 20 χρόνια με το καθεστώς των αδειοδοτήσεων. Άδεια έλαβαν και πολλοί άλλοι, οι οποίοι δεν ξαναγύρισαν ποτέ. Άδεια έλαβαν σκληροί εγκληματίες, την οποία πιθανώς δεν αντελήφθησαν τα θύματά τους ή οι συγγενείς αυτών, οι οποίοι, συγχωρήστε με, είναι πολύ πιο επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο διότι εκτός των άλλων μας είναι και εντελώς άγνωστοι. Αλλά κι αν κάποιοι την αντελήφθησαν, η φωνή τους δεν έφτασε στα αυτιά μας.

Λυπάμαι που το λέω αλλά αφού παιδεραστές, βιαστές, ληστές, νονοί, λαθρέμποροι μπορούν να λαμβάνουν άδειες και να μπαινοβγαίνουν όποτε το θελήσουν, τότε θα πρέπει να βγει κι ο Κουφοντίνας, ο οποίος μεταξύ μας θα πρέπει να έχει κατουρηθεί στα γέλια με όσα διαβάζει, τον ντόρο που έγινε και της υποδοχής που έτυχε.

Πριν λοιπόν πούμε στον Κουφοντίνα να καθίσει στο κελί του, ας πάμε κ. Μπακογιάννη και σε όλους τους άλλους που κυκλοφορούν ενίοτε ελεύθεροι ανάμεσά μας, είναι επικίνδυνοι για εμάς και τα παιδιά αλλά δεν το ξέρουμε...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail