Πρέσβης των ΗΠΑ: ”Καρφώνει” Τσίπρα για το κρυφό ”δώρο” αμερικάνικης βάσης ελικοπτέρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης!

Αναδημοσίευση από: iskra.gr

Συνιστά το άκρον άωτο της αποικιοκρατίας να μαθαίνει ο ελληνικός λαός από τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα ότι ο Αλ. Τσίπρας παραχώρησε κρυφά και κάτω από το τραπέζι, προφανώς κατά την τελευταία επίσκεψη του στις ΗΠΑ και την συνάντηση του με τον Trump, στρατιωτική βάση ελικοπτέρων των ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει παραχωρήσει με ειδική σχέση και συμφωνία και το υπόλοιπο εμπορικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις ΗΠΑ για εμπορική χρήση και ειδικότερα για τη μεταφορά αμερικάνικου φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, όλα δείχνουν ότι σημαντικές ποσότητες αμερικάνικου φυσικού αερίου, προερχόμενου από σχιστόλιθο, θα μεταφέρονται στον πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αέριου (Κοπελούζος-Λίβανος) έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και από εκεί δια του λιμένα της Αλεξανδρούπολης θα διοχετεύονται στον αγωγό φυσικού αερίου (ΤΑΡ) με κατεύθυνση την Ιταλία, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Η οδός αυτή έχει ειδική σημασία για τις ΗΠΑ, εξού και το ενδιαφέρον τους ενάντια στον Νότιο αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο, διότι μπορεί να καταστήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σημαντικό προμηθευτή αερίου στην Ευρώπη και μια εναλλακτική πηγή έναντι του ρώσικου φυσικού αερίου.

Οι εξελίξεις αυτές είναι προφανές ότι θέτουν σε κίνδυνο την πόλη της Αλεξανδρούπολης, μεταβάλλοντας τον χαρακτήρα της, ενώ δορυφοροποιούν πλήρως την Ελλάδα έναντι των ΗΠΑ.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, G. Pyatt, δήλωσε με έμφαση στην ίδια ομιλία του, από όπου μάθαμε τις κρυφές συμφωνίες, ότι ‘‘οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρές όσο σήμερα”!

Και μη χειρότερα!!!
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...