Οι επενδυτές είναι ήδη εδώ. Η ανάπτυξη που είναι;

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Ήδη οι μεγαλύτεροι επενδυτές του κόσμου είναι εδώ τοποθετημένοι σε μετοχές τραπεζών και άλλων εταιριών. Όμως, που είναι η ανάπτυξη;

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από επενδυτές που κάνουν χρηματιστηριακές «αρπαχτές» μέσω υποτιμημένων μετοχών. Δεν θα μας βοηθήσει σε τίποτα ο καζινοκαπιταλισμός. Το αντίθετο μάλιστα.

Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις σε υποδομές που θα παράξουν προϊόντα. Χρειάζεται χειροπιαστή ανάπτυξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα.

Τέτοιες επενδύσεις μόνο εκείνοι οι Έλληνες που θέλουν αναπτυγμένη την Ελλάδα μπορούν να κάνουν και τέτοιοι δεν υπάρχουν στην ελληνική ολιγαρχία εγχώρια και ομογενειακή και δεν υπήρξαν ποτέ. Ούτε φυσικά στους ξένους άρπαγες.

Μόνο, αν δοθούν κίνητρα και χρηματοδότηση στην κοινωνική βάση, θα υπάρξει πραγματική οικονομική ανάπτυξη. Θα υπάρξει ανακάτεμα της κοινωνικής τράπουλας και άνοδος νέας παραγωγικής τάξης από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας.

Το τελευταίο όμως δεν το επιτρέπει η ελληνική παρασιτική ολιγαρχία που ελέγχει την εξουσία. Επομένως, θα εξακολουθήσουμε να παραμένουμε στον φαύλο κύκλο της υπανάπτυξης και της εκποίησης του ελληνισμού.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...