Καταρρέει η ιστορία με τη σημαία στη Δάφνη; Αντιπρόεδρος ΔΟΕ: Συκοφαντικά όσα γράφονται για το Σχολείο - Τι ακριβώς συνέβη - Αμείλικτα ερωτήματα

GregMontani - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα καταθέτει ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, κ. Σταύρος Πετράκης με ανάρτησή του στην ομάδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο facebook όπου αναφέρει τα γεγονότα, τα οποία όμως είναι πολύ διαφορετικά από όσα γράφτηκαν στα "έγκυρα" και "έγκριτα" ΜΜΕ που έχουν αναλάβει την...ενημέρωσή μας επικολλώντας ετικέττες σε ανθρώπους ενώ ορισμένα εξ αυτών είναι και σταυροφόροι κατά των..."fake news".

Αυτή η δήλωση δεν έχει παίξει πουθενά ενώ αναρτήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2017, θα μπορούσε να είχε εκτονώσει την κατάσταση και να μην ακολουθούσε ό,τι ακολούθησε:

Συνάδελφοι
σε σχέση με τα όσα συκοφαντικά για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης αναφέρονται στο διαδίκτυο, σας ενημερώνουμε ότι η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.
Έχουμε επικοινωνήσει με το Σύλλογο και το Διευθυντή τόσο εγώ (Αντιπρόεδρος της ΔΟΕ) όσο και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ.
Η κλήρωση έγινε όπως προβλέπεται.
Ο Αφγανικής καταγωγής μαθητής που κληρώθηκε είχε απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών και τον εκκλησιασμό και γι' αυτό ρωτήθηκε η οικογένεια μέσω του κοινωνικού λειτουργού του Δήμου (ο οποίος είναι ο ενδιάμεσος για την επικοινωνία αφού η οικογένεια ήρθε την άνοιξη στην Ελλάδα και υπάρχει θέμα επικοινωνίας καθώς δεν γνωρίζουν άλλη γλώσσα) για το τι θα κάνει το παιδί.
Ο κοινωνικός λειτουργός ενημέρωσε το σχολείο ότι το παιδί δεν θα κρατήσει τη σημαία.
Στη συνέχεια προχώρησαν σε νέα κλήρωση και κληρώθηκε μαθητής από την Αλβανία.
Οι συνάδελφοι αποφάσισαν να δώσουν την ταμπέλα στον Αφγανό μαθητή θέλοντας να τον στηρίξουν αφού είχε μάθει πως κληρώθηκε.
Όλα έχουν γίνει με αποφάσεις συλλόγου διδασκόντων και με ενημέρωση στη συνέχεια της Διεύθυνσης.



Εντούτοις η ατμόσφαιρα δεν ηρέμησε και έτσι ακολούθησε επίσημη ανακοίνωση της ΔΟΕ στις 2-11-2017 η οποία υπερασπίζεται τη διεύθυνση του σχολείου αν και δεν είναι τόσο αποκαλυπτική όπως η προγενέστερη τοποθέτηση του αντιπροέδρου της:

Θέμα: Όχι στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σχετικά με τα όσα αναληθή και συκοφαντικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ζήτημα της επιλογής σημαιοφόρου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, εκφράζει ομόφωνα τη συμπαράσταση και τη στήριξή του τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων όσο και στον Διευθυντή του σχολείου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου με τις αποφάσεις που έχει λάβει και τις δράσεις που έχει υλοποιήσει κατά καιρούς, στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τους αλλοδαπούς μαθητές και τις οικογένειές τους με ποικίλους τρόπους κάτι που πράττουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο και συκοφαντικό να σπιλώνονται εκπαιδευτικοί για αντιλήψεις και στάσεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την παιδαγωγική διαδικασία που εφαρμόζουν και κυρίως με τη στάση ζωής που τους διακρίνει.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με κάθε είδους ρατσιστικές αντιλήψεις και νοοτροπίες και δίνουν καθημερινά τη μάχη τους, δίχως τη στήριξη της πολιτείας, για την ισότιμη εκπαίδευση όλων των παιδιών ενάντια σε ρατσιστικά φαινόμενα και στην καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος στα σχολεία μας.

Θεωρούμε πως η στάση του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα, το οποίο, παρά το γεγονός ότι έχει πλήρη ενημέρωση για τα πραγματικά περιστατικά, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της ύπαρξης ευθυνών για τους εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη και γι’ αυτό το λόγο την καταδικάζουμε.

Λέμε όχι στην στοχοποίηση των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης και απαιτούμε την άμεση παύση κάθε πειθαρχικής διαδικασίας.

Τη δήλωση αυτή του κ. Πετράκη την ανακάλυψα τυχαία μέσω Twitter σήμερα το πρωί. Δεν έχει αναρτηθεί πουθενά εκτός από λίγες ιστοσελίδες αν ψάξετε στις μηχανές αναζήτησεις.

Το μόνο που είδαμε είναι να ακολουθεί μια επίθεση με πέτρες που έχει έντονο άρωμα σκηνοθεσίας, ανορθόγραφα χαρτόνια, μια μητέρα να διηγείται στην κάμερα το τι συνέβη γελώντας και ένα επικοινωνιακό κυβερνητικό σόου με τηλέφωνα και επισκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ένας πρωθυπουργός λίγες ημέρες νωρίτερα υποκλινόταν στην υπερδύναμη η οποία γέννησε τους μουτζαχεντίν και διέλυσε το πάλαι ποτέ παραμυθένιο Αφγανιστάν.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προφανώς μπόλικη δουλειά διότι πλέον πρέπει να πιάσει το νήμα από την αρχή και συγκεκριμένα το σημείο της διάδοσης της είδησης ότι ο "κακός" διευθυντής του 6ου δημοτικού αφαίρεσε τη σημαία από τον Αφγανό μαθητή που ήρθε στη χώρα μας την Ανοιξη και ήδη φοιτά στο σχολείο και φιλοξενείται σε σπίτι που παραχωρήθηκε στην οικογένειά του στην κατά τα λοιπά "ρατσιστική" χώρα. Επίσης θα πρέπει να αποσαφηνισθεί γιατί ένας μαθητής της Ε' Δημοτικού έλαβε μέρος στην κλήρωση στην οποία βάσει νόμου μετέχει μόνο η έκτη τάξη.

Ποιος / ποιοι κυκλοφόρησαν μια ιστορία που με βάση τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών δεν ισχύει; Σε τι αποσκοπούσε; Τι θα είχε συμβεί αν η προβοκατόρικη ή μη επίθεση, είχε θύματα; Φανταστείτε πχ να είναι σκοτωθεί κάποιος από την οικογένεια και μετά να ακολουθούσαν πορείες, διαμαρτυρίες και επεισόδια από τους δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνων στη χώρα μας; Να ήταν άραγε αυτός ο στόχος; Ποιοι παίζουν τελικά με ανθρώπινες ζωές και μικρά 11χρονα παιδιά;

Ποια είναι η ευθύνη ορισμένων ΜΜΕ που μας έχουν φλομώσει με τη ρητορική τους για τα fake news αλλά βγήκαν εν προκειμένω από την πρώτη στιγμή να κατακεραυνώσουν και να σταμπάρουν ανθρώπους φτιάχνοντας κλίμα; Άλλωστε αλλοδαπός σήκωσε τη σημαία. Τι θα κάνουν τώρα; Θα ζητήσουν συγγνώμη; Θα περιμένουν οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους;

Εν προκειμένω φοβάμαι ότι εδώ κρύβεται κάτι πολύ μεγαλύτερο και επικινδυνέστερο για όλους μας. Για να το ανακαλύψουμε πρέπει να βρούμε το Α, δηλαδή ποιος / ποιοι κυκλοφόρησαν την ιστορία με την εκδοχή που ξέραμε μέχρι χθες. 

Και επιτέλους πρέπει να απαλλαχθούμε από ψεύτικες πολιτικές ιδεολογίες υιοθετώντας την απλή κοινή λογική για να μην καταπίνουμε ό,τι μας σερβίρουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail