Εκατοντάδες δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους ή μήπως χιλιάδες χείμαρροι μετατράπηκαν σε δρόμους;

από το βίντεο του Γιώργου Σάκοβ
Θάνος Τζήμερος (fb)
Κάτι τέτοιες μέρες τα ΜΜΕ γράφουν την είδηση ανάποδα: "εκατοντάδες δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους". Η σωστή είδηση είναι: "χιλιάδες χείμαρροι μετατράπηκαν σε δρόμους." (Και σε οικόπεδα και σε σπίτια...) 

Και αφορά την άφρονα "οικιστική μας πολιτική" εδώ και εκατό τουλάχιστον χρόνια. Πώς λύνεται αυτό; Λυπάμαι, δεν λύνεται. Δεν μπορείς να κατεδαφίσεις δεκάδες χιλιάδες κτίσματα. Ούτε υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα που θα παροχετεύσουν ολόκληρα ποτάμια. 

Όταν βρέχει δυνατά θα πλημμυρίζουμε. Τέλος. 

Μπορεί όμως το κράτος να ορίσει τις ζώνες κινδύνου και να ενσωματώσει αυτή την ένδειξη στην ταυτότητα των κτηρίων, ώστε όταν αγοράζεις ή νοικιάζεις ένα σπίτι να ξέρεις ότι βρίσκεται σε σημείο υψηλού κινδύνου για πλημμύρα. 

Διότι μπορεί ο αρχικός καταπατητής να έκανε τη βρώμικη δουλειά, αλλά μετά 50 και 100 χρόνια δεν μπορείς να ξέρεις όταν ψάχνεις για σπίτι σε μια εντελώς χτισμένη περιοχή, με δρόμους και πλατείες, ότι εκεί κάποτε ήταν ποτάμι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail