Ο Ανδρουλάκης θα τολμήσει ρήξη με το κατεστημένο Λαλιώτη;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Πανηγυρίζει η δρακογενιά του ΣΥΡΙΖΑ και η καφρίλα του ΠΑΣΟΚ
 
Θυμάστε όλοι τον Κώστα Λαλιώτη στις αλήστου μνήμης προεκλογικές εκστρατείες του ΠΑΣΟΚ, κυρίως την εποχή της παντοκρατορίας του Ανδρέα Παπανδρέου, κατά της… επαράτου Δεξιάς; Τον θυμάστε το τι κόλπα έκανε και με τι μαεστρία ήλεγχε το παιχνίδι και κέρδιζε, έστω κι αν χρησιμοποιούσε και… ανορθόδοξα μέσα ("Αυριανή" κλπ) για να μην πούμε τίποτε περισσότερο; Ε, λοιπόν, είπε να επανακάμψει με τη Φώφη Γεννηματά και να θυμηθεί πώς κερδίζει κάποιος εκλογές κάνοντας πράγματα που οι πολιτικοί του αντίπαλοι τα θεωρούν έως και ανήθικα!

Με την …υπογραφή Λαλιώτη

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες μας που κάποιες από αυτές δημοσιεύτηκαν και σε κάποια ιστολόγια, με ιδιαίτερα… περίεργο τρόπο, βρέθηκαν στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη (δηλαδή στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά) οι λίστες με όσους ψήφισαν την πρώτη Κυριακή για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς! Αυτές τις λίστες θα έπρεπε να τις έχει μόνο η Επιτροπή Αλιβιζάτου, αλλά διά μαγείας βρέθηκαν στα ικανά χέρια των συνεργατών της κ. Γεννηματά (Λαλιώτης) οι οποίοι έστησαν call center από την Παρασκευή και μετά! Πήραν τηλέφωνο τους ψηφοφόρους και τους καλούσαν να ψηφίσουν Φώφη δαγκωτό για να μην τους πάρει το Κόμμα… ο μικρός (εννοώντας φυσικά τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη). Έτσι έδωσαν τη μάχη τα βρυκολακάκια του παρελθόντος, θυμίζοντας το πιο βρόμικο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ! Λίστες με διευθύνσεις και ονόματα των ψηφοφόρων, όχι μόνο εκείνων που δήλωσαν μέλη αλλά και των φίλων οι οποίοι είχαν διαβεβαιώσεις ότι όλα τα στοιχεία θα παρέμεναν απόρρητα και θα καταστρέφονταν μετά από λίγες ημέρες! Όλο το μεγαλείο της πολιτικής αγυρτείας!

Ντροπή και μόνο ντροπή για το παιχνίδι υπέρ ΣΥΡΙΖΑ…

Με τη “σφραγίδα” λοιπόν του Λαλιώτη και με την έγκριση της κ. Γεννηματά όχι μόνο τόλμησαν να πάρουν τηλέφωνα και να πιέσουν για ψήφους αλλά χρησιμοποίησαν και απόρρητα στοιχεία, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα... Ο κ. Αλιβιζάτος διαπρεπής Νομικός - Συνταγματολόγος τι έχει να μας πει επί τούτου; Ντροπή, είναι η μόνη λέξη που ταιριάζει. Αυτό είναι το ήθος τους; Με τέτοια παιχνιδάκια θέλουν να φέρουν τη νέα αλλαγή που λέει και η Φώφη. Ξεφτίλα, αηδία και αποτροπιασμός! Με αυτές τις πρακτικές διώχνεις κόσμο από τα Κόμματα δεν φέρνεις... Ιδίως τους νέους! Αλλά θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί, όλο το Σύστημα, έδωσε τη μάχη για να βγάλει τη Φώφη; Μα γιατί, οι εκλογές μπορεί να ήταν για την ηγεσία του νέου φορέα (;;;) στην Κεντροαριστερά, αλλά ουσιαστικά κρίνεται… ο ΣΥΡΙΖΑ! Όσο κι αν είναι απίστευτο κάτι τέτοιο, η αλήθεια είναι ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της χθεσινής Κυριακής θα κρίνει και το μέλλον της κυβέρνησης εν πολλοίς! Το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να φοβούνται για το τι ξημερώνει την επόμενη ημέρα. Όχι γιατί ξαφνικά μπορεί ο χώρος αυτός να δυναμώσει. Άλλωστε αν δεν μπορέσει να αποδείξει ότι δεν είναι ένα ακόμα ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι διαφορετικό κι ελπιδοφόρο, τότε δεν θα έχει καμιά τύχη! Ωστόσο, το βασικό στοίχημα είναι να κλέψει ο νέος φορέας όσες περισσότερες ψήφους μπορεί. Να γίνει αν είναι δυνατόν ακόμη και τρίτο Κόμμα, διαφορετικά θα μπει για τα καλά στο “χρονοντούλαπο της ιστορίας”!

Με την Γεννηματά ενισχύεται ο ΣΥΡΙΖΑ…

Αλλά νομίζω η Κεντροαριστερά χρειάζεται αλλαγή σελίδας, νοοτροπίας, ήθους και προσώπων! Ότι χρειάζεται έναν νέο άνθρωπο που δεν θα παίζει βρόμικο παιχνίδι που παίζει τώρα όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ (από το 1974 και μετά) που συνωστίζεται πίσω από τη Φώφη μαζί με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα. Το ίδιο έτρεμαν και στο Μαξίμου. Μη τυχόν και έκανε καμιά έκπληξη ο Νίκος Ανδρουλάκης, κέρδιζε τις εκλογές και γινόταν ξαφνικά η μεγάλη ανατροπή σε όλο το πολιτικό Σύστημα... Γι΄ αυτό και το Σύστημα επιστράτευσε τον Κώστα Λαλιώτη (γνωστές οι σχέσεις του με τον κ. Ηλία Λιβάνη του ΣΥΡΙΖΑ) προκειμένου να αβαντάρει την κόρη του παλιού του “συντρόφου”, του αειμνήστου Γιώργου Γεννηματά (ποιος ξεχνά την μεγάλη τριανδρία Κώστα Λαλιώτη, Γιώργου Γεννηματά και Άκη Τσοχατζόπουλου που καταδυνάστευσε κάθε υγιή δύναμη που προσπάθησε να αναδειχθεί στο ΠΑΣΟΚ από ιδρύσεώς του;)! Είναι κοινή η άποψη ότι με τη Γεννηματά στην αρχηγία ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς δεν έχει καμιά ελπίδα να ανακάμψει. Δεν έχει καμιά τύχη να πάρει ένα ικανοποιητικό ποσοστό που θα αποδυναμώσει τον Τσίπρα αλλά και που θα ενισχύσει τις φιλοευρωπαϊκές, μεταρρυθμιστικές προσπάθειες καταλήστευσης της Ελλάδος!

Όλη η καφρίλα επί σκηνής…

Με ό,τι πιο παλιό και τη γνωστή καμαρίλα του ΠΑΣΟΚ πορεύεται πλέον η Φώφη Γεννηματά! Με Λαλιώτη, Παπανδρέου, Πρωτόπαπα, Όθωνα, Ρέππα, Γείτονα, Τσούρα, Παπαϊωάννου, Ραγκούση, Καρχιμάκη και λοιπούς Παπανδρεϊκούς και Γεννηματικούς! Στο κάτω – κάτω, όταν ακούς ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει την Φώφη, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ψηφίσεις οτιδήποτε άλλο! Κι όταν βλέπεις τον Ραγκούση να κλείνει συμφωνίες με τη Φώφη, τότε λες “δεν είναι δυνατόν. Αυτό το Κόμμα είναι πεθαμένο”! Πάντως, η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει και θα πρέπει οι επίγονοί του να το καταλάβουν! Πρέπει, εάν ήταν δυνατόν, να στηνόταν ένα ηθικό Κόμμα, που θα έχει δημοκρατικές διαδικασίες και δεν θα στηριζόταν σε όλα τα παραπάνω φθαρμένα πρόσωπα που συνέβαλαν στο να είναι η Ελλάδα μια χώρα του βολέματος, της διαφθοράς, της δημαγωγίας και του άκρατου λαϊκισμού! Κάθε πολιτικό Σύστημα χρειάζεται ένα κεντρώο Κόμμα σοβαρό, φιλοευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό που θα μπορέσει να αποκρούσει τον λαϊκισμό και την καφρίλα που θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια με το εκλογικό σύστημα που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας! Μπορεί η Φώφη να κάνει κάτι τέτοιο με όλα τα βαρίδια που έχει από το παρελθόν; Όχι βέβαια!

Πόλεμος από σήμερα, όχι από αύριο…

Όλα αυτά τα βλέπουν στο Μαξίμου και φοβούνται τη γενική πολιτική ανατροπή! Φοβούνται τον… αντι-Τσίπρα μη τυχόν και κάνει την απρόβλεπτη κίνηση και τους πάρει το μαγαζί, το οποίο με κόπο η αριστερή δρακογενιά το πήγε από το 3% στο 36%! Γι’ αυτό και οι διαδικασίες στην κεντροαριστερά είχαν ευρύτερη πολιτική σημασία! Και ίσως να ήταν η ώρα να άλλαζαν οι πολιτικοί σχηματισμοί στο Σύστημα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αδυνατεί να αφαλοκόψει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη! Αλήθεια, η Γεννηματά πόσο καιρό θα σταθεί στη θέση της; Το πολύ ένα χρόνο θα σταθεί, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το χώρο! Με την ίδια στο τιμόνι είπαμε ότι δεν έχει καμιά τύχη ο νέος φορέας! Αν αποτύχει στις επόμενες εκλογές τι θα κάνει; Δεν θα παραιτηθεί; Ας λάβουμε υπόψη μας ότι κανένα από τα παλαιά προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν βγήκε, τουλάχιστον ανοικτά, να υποστηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη! Ο οποίος μαζί του είχε νέους κυρίως ανθρώπους από το ΠΑΣΟΚ και την Κοινωνία! Άλλωστε, σε πολλές περιοχές, όπως η Πασοκομάνα Κρήτη, αλλά και σε άλλες λαϊκές συνοικίες μεγάλων πόλεων παρατηρήθηκε το φαινόμενο παλιοί πασόκοι μαζί με τους νεολαίους να στηρίζουν τον Ανδρουλάκη, γιατί προφανώς θέλουν κάτι άλλο πιο φρέσκο, πιο καινούργιο και λιγότερο άφθαρτο! Γι΄ αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι μονά – ζυγά κερδισμένος! Αλλά, ο ίδιος πρέπει είτε να πάρει την πρωτοβουλία και να δημιουργήσει ένα νέο Κόμμα, τώρα, με την προίκα του 43% και με τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα που τον στήριξαν από το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία, είτε περιμένει πότε η Φώφη θα πέσει ωσάν ώριμο φρούτο (και δεν θα μπορεί κανείς Λαλιώτης να την βοηθήσει τότε) και θα αναλάβει να κάνει Κόμμα ένα συνονθύλευμα προσωπικών στρατηγικών με απροσδιόριστα όμως αποτελέσματα! Ανατροπή από σήμερα λοιπόν κ. Ανδρουλάκη! “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα“!

Υ.Γ.: Το κείμενο είναι καθαρά πολιτικό! Η Δημοκρατία αποτελείται από κόμματα για να λειτουργήσει! Έτσι, ισχύει το μη χείρον βέλτιστον! Και από τη στιγμή που δεν μπορούμε να “εκτελέσουμε” όλα τα Συστημικά κόμματα, ας βοηθήσουμε, αν και δεν ανήκουμε σε αυτά, να ηγηθούν σε αυτά οι λιγότερο επιβλαβείς για την Πατρίδα!
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...