Ο Ράμα κάλεσε τη Σερβία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο «για να απαλλαγεί από το βάρος του παρελθόντος της»


«Μαρόκο: Ράμα-πρωθυπουργός Σερβίας- Αναγνωρίστε το Κοσσυφοπέδιο θα ανακουφισθείτε»

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Από το Μαρόκο, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στη Σερβία, ζητώντας την να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Ράμα τόνισε ότι η Σερβία θα απαλλαγεί από το βάρος του παρελθόντος και θα έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, εάν αναγνώριζε το Κοσσυφοπέδιο.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, παρακολούθησε την 10η Διάσκεψη Παγκόσμιας Πολιτικής στο Μαρόκο, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Ο Ράμα προσκλήθηκε στη διάσκεψη που είχε ως θέμα «Το μέλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», μαζί με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Άννα Μπάρναβιτς , όπου μίλησε για τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και το ρόλο της Αλβανίας σε αυτήν τη συνεργασία καθώς και των προκλήσεων για την ενσωμάτωση της χώρας στην ΕΕ.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός καθούμενος δίπλα στην πρωθυπουργό της Σερβίας, είπε χαρακτηριστικά:

«Το Κοσσυφοπέδιο είναι σήμερα Δημοκρατία. Είναι εκεί και λειτουργεί ως ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος, με τα θεσμικά του όργανα και είμαι πολύ ευτυχής να πω, ότι τηρεί ένα αξιοθαύμαστο πρότυπο σεβασμού των μειονοτήτων, κυρίως της σερβικής μειονότητας, η οποία έχει εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο και την κυβέρνηση.

Η πεποίθησή μου είναι, πάντα ήταν και παραμένει, ότι η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, θα της δώσει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και θα διευκολυνθεί από την επιβάρυνση του παρελθόντος, το οποίο είναι ένα εμπόδιο για κοιτάξουμε το μέλλον με περισσότερη ευκολία», είπε.

(Στοιχεία από shqiptarja.com, top-channel.tv)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...