Γράφουν λαμπρή ιστορία - Ο Συριακός και ο Ιρακινός Στρατός ενώθηκαν, μπήκαν στην Αλ Μπουκαμάλ και λένε "καληνύχτα" στις ΗΠΑ

Στρατής Μαζίδης

Οι Τίγρεις με τη Χεζμπολάχ και τις Πολιτοφυλακές των NDF έτρεξαν, συναντήθηκαν με τους άνδρες του Ιρακικού Στρατού και βρίσκονται ήδη στις παρυφές της μεθοριακής Αλ Μπουκαμάλ βάζοντας τέρμα στα σχέδια των ΗΠΑ για κατάληψη της πόλης από τις κουρδικές SDF.

Είναι η πρώτη φορά στα χρόνια του πολέμου που οι στρατοί του Ιράκ και της Συρίας συναντώνται και επιχειρούν πλέον μαζί για την ολοκληρωτική εκκαθάριση των των τρομοκρατών του ISIS.



Η επιχείρηση διεξάγεται τόσο στα δυτικά από τους Σύριους όσο και στο νότο της Αλ Μπουκαμάλ από τους Ιρακινούς.

Ταυτόχρονα είναι έντονη η συνδρομή της Ρωσικής Αεπορορίας.







Αυτήν τη φορά τα κόλπα των ΗΠΑ και οι δωροδοκίες σε άνδρες τοπικών φυλών να εγκαταλείψουν το ISIS και να σηκώσουν τη σημαία των SDF δεν πρόλαβαν να αποδώσουν όπως στις περιπτώσεις των πετρελαιοπηγών του Ντέιρ Εζόρ ανατολικά του Ευφράτη.

Το ISIS εκκαθαρίζεται και πλέον ο πόλεμος θα λάβει άλλη κατεύθυνση. Η Συρία και το Ιράκ υπερασπίζονται το δικαίωμα της εδαφικής τους κυριαρχίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail