Σουνάτ Ατούν: Ήρθε η ώρα για το Σχέδιο Β’ στη Κύπρο!

Αναδημοσίευση από: veteranos.gr

Νέα μοντέλα όπως της Ταϊβάν, του Μονακό και του Γιβραλτάρ μπορούν να συζητηθούν για το Κυπριακό, δήλωσε στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού ο (υπουργός οικονομίας και ενέργειας ) Σουνάτ Ατούν

Τα μοντέλα Ταϊβάν, Μονακό και Γιβραλτάρ μπορούν να αποτελέσουν μοντέλα λύσης στην πολιτική σφαίρα. Όταν έμαθα για το μοντέλο Ταϊβάν ήμουν 12 χρόνων.

Μετά από χρόνια έμαθα ότι κανένα κράτος δεν αναγνώρισε την Ταϊβάν αλλά όλος ο κόσμος αποδέχτηκε την ύπαρξή της. Είναι μια χώρα που κάνει εμπόριο με όλο τον κόσμο”, ανέφερε προσθέτοντας ότι “μέσα το πλαίσιο των προγραμμάτων της Τουρκίας μπορεί και η ‘ΤΔΒΚ» θα γίνει μια χώρα που θα αποδεχτούν την ύπαρξή της”.

Δεν θα συνεχίσουν περιμένοντας την Ε/Κ πλευρά να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά θα συνεχίσουν να αναζητούν νέα μοντέλα στην Κύπρο, όπως είπε.

Ο Ατούν πρόσθεσε ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την «Ε/Κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, σε ενεργειακά έργα που θα υλοποιήσουν Τουρκία και «ΤΔΒΚ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

«Ήρθε η ώρα να τεθεί σε ισχύ το σχέδιο Β χωρίς να εγκαταλειφθεί ο στόχος μιας διευθέτησης, αλλά να μην παραμείνουμε δεσμευμένοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, δεν θα κάνουμε ποτέ παραχωρήσεις σχετικά με τους δεσμούς μας με την μητέρα πατρίδα Τουρκία.

Η «TΔΒΚ» συγκαταλέγεται στα συμφέροντα της Τουρκίας και θα παραμείνει. Έτσι, όποιο και αν είναι το νέο μοντέλο που θα συζητηθεί. αυτό σίγουρα δεν θα είναι ένα μοντέλο που αποδυναμώνει την ενότητά μας (με την Τουρκία), αλλά ένα μοντέλο που ενισχύει την ενότητά μας», δήλωσε ο Σουνάτ Ατούν.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...