Πουλώντας βλήματα σε πυροβολημένους - Τι θα σήμαινε για την Ελλάδα να μην τα πουλούσε

3dman_eu - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη

Μπορεί η Ελλάδα να πουλά όπλα; Εξαρτάται. Αν έχει δική της αμυντική βιομηχανία και συστήματα, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να το κάνει. Άλλωστε η αμυντική βιομηχανία συνιστά δύναμη ισχύος και διπλωματίας.

Γιατί λοιπόν αν είχαμε εξελίξει πχ το Αρτεμις, να μην το πουλούσαμε ας πούμε στη Νέα Ζηλανδία αν μας το ζητούσε;

Από την άλλη πλευρά όμως αλλάζουν οι ισορροπίες και τα δεδομένα όταν ο πελάτης των όπλων είναι η Σαουδική Αραβία, η χώρα - δολοφόνος της Μέσης Ανατολής. Πρόκειται για το βασίλειο που στις αρχές του συριακού πολέμου, εφοδίαζε με διαβατήρια σφραγισμένα για τον...παράδεισο τους αναλώσιμους τυχοδιώκτες κατσαπλιάδες που έστελνε στη Συρία να κόψουν χέρια, κεφάλια και να βιάσουν.

Αυτές οι β' διαλογής πλέον βόμβες και βλήματα είναι σχεδόν βέβαιο ότι καταλήξουν σε χέρια ανόμων και τρομοκρατών. Ίσως τα δούμε στα χέρια των προσκείμενων της Αλ Κάιντα στη Συρία ή το Σινά στην Αίγυπτο.

Ίσως όμως και να τα δούμε να προσγειώνονται στα κεφάλια των κατοίκων της Υεμένης, όπου η Σαουδική Αραβία με το έτσι θέλω αποφάσισε να επιβάλλει το δικό της καθεστώς.

Ο Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πριν λίγες ημέρες: «Αν δεν πουλούσαμε τα βλήματα, θα γινόταν ειρήνη στην Υεμένη;»

Με το σκεπτικό αυτό να αρχίσουμε όλοι να κλέβουμε, να βιάζουμε, να σκοτώνουμε και να εγκληματούμε, αφού κι ας μην το κάνουμε εμείς, η εγκληματικότητα θα συνεχίσει να υφίσταται. Απαράδεκτα πράγματα!

Αν δεν πουλούσαμε τα βλήματα, πιθανότατα δε θα γινόταν ειρήνη στην Υεμένη. Μια φορά πάντως η Ελλάς δε θα διέπραττε μια τέτοια ατιμία, όπως θα έλεγε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και στα χέρια της δε θα έτρεχε το αίμα αθώων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail