Ιράν: θα κυματίσει η σημαία μας στον κόλπο του Μεξικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό

Photo credit:ΑΡ
Freepen.gr - Ο νέος αρχηγός του Ναυτικού του Ιράν, ναύαρχος Hossein Khanzadi υποσχέθηκε να στείλει πολεμικά πλοία στο κατώφλι της Αμερικής.

Ο Khanzadi δήλωσε ότι καταρτίζονται σχέδια για τα σκάφη που πρόκειται να εγκατασταθούν στον Κόλπο του Μεξικού και τον Ατλαντικό Ωκεανό "στο εγγύς μέλλον". Θα επισκέπτονταν επίσης τις χώρες της Νότιας Αμερικής, πρόσθεσε.

Η Τεχεράνη έχει διαμαρτυρηθεί για τα πλοία των ΗΠΑ που εδρεύουν στον Περσικό Κόλπο.

Μιλώντας στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου από τότε που διορίστηκε, ο Khanzadi υποσχέθηκε ότι το ναυτικό του θα "ανεμίσει τη σημαία της χώρας μας στον Κόλπο του Μεξικό".

Επισημαίνει επίσης ότι "η εμφάνιση των πλοίων μας στη Μεσόγειο και το Κανάλι του Σουέζ συγκλόνισε τον κόσμο και οι Η.Π.Α. έκαναν επίσης σχόλια γι 'αυτό".

Σε κάθε περίπτωση αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το Ιράν ανακοινώνει ότι τα πλοία του θα εισέλθουν στον Κόλπο του Μεξικό.

Ο προκάτοχός του Khanzadi, ναύαρχος Habibollah Sayyari, δήλωσε το 2014 ότι το Ιράν σχεδίαζε να στείλει σκάφη κοντά στα αμερικανικά θαλάσσια σύνορα ως αντίδραση προς την παρουσία του Ναυτικού των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο.Ο Sayyari είπε αργότερα ότι οι χειρισμοί είχαν ακυρωθεί "λόγω αλλαγής του χρονοδιαγράμματος".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail