Ολοκληρωτικό ξεκούρδισμα - Οι Κούρδοι αποδέχθηκαν την ήττα τους στο Ιράκ, έθαψαν την ανεξαρτησία

PublicDomainPictures / pixabay
Freepen.gr - Η κουρδική κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το καθεστώς τους αποδέχθηκε την απόφαση του ιρακινού δικαστηρίου σχετικά με το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της 25ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δήλωση οι Κούρδοι αποδέχονται την απόφαση η οποία ορίζει πως το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία ήταν αντισυνταγματικό ζητώντας πλέον διάλογο με τη Βαγδάτη.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται (Ελλάδα, Κουρδιστάν, Καταλονία) πως ένα δημοψήφισμα δεν είναι αρκετό αλλά πρέπει να έχει προσχεδιάσει και να είσαι ικανός να υλοποιήσεις το αποτέλεσμα (Μεγάλη Βρετανία).

Οι Κούρδοι παρά τα όποια ιστορικά τους δίκαια, αντιλαμβάνονται πλέον ότι σε διεθνές επίπεδο ζυγίζουν πολύ λιγότερο από όσο θεωρούσαν. Τελικώς ξαναγυρίζουν σε ότι είχαν πριν το δημοψήφισμα αλλά χωρίς το Κιρκούκ.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail