Τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση της Συρίας ζητά η Τεχεράνη - Τελεσίγραφο πολέμου έστειλε ο Νετανιάχου στον Ασαντ

Freepen.gr - Συριακοί στρατιωτικοί στόχοι θα δεχθούν επιθέσεις αν η Δαμασκός επιτρέψει στο Ιράν να δημιουργήσει βάσεις στη Συρία, ήταν το περιεχόμενο του μηνύματος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προς το Σύριο ηγέτη Μπασάρ Ασάντ μέσω της Μόσχας αναφέρει η debka.com

Αυτό αναφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής στις 26 Νοεμβρίου από ανώτερους αξιωματούχους στην Ιερουσαλήμ. Το ισραηλινό τελεσίγραφο, ενημέρωσε τον Ασαντ πως αφήσει το Ιράν να εδραιώσει βάσεις στη χώρα του, το Ισραήλ θα εγκατέλειπε την πολιτική του για μη επέμβαση στον πόλεμο της Συρίας και πως θα χτυπήσει στόχους του συριακού στρατού και των συμμάχων του. Φυσικά αυτό είναι κάτι που δεν ευσταθεί αφού το Τελ Αβίβ καθ'όλη τη διάρκεια του πολέμου έχει ενισχύσει ή βοηθήσει με πλάγιο τρόπο τους τρομοκράτες, ιδίως στο μέτωπο του Γκολάν.

Ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ έχει στείλει ένα τελεσίγραφο στη συριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές της Ιερουσαλήμ, μεταφέρθηκε μέσω Ρώσων ενδιαμέσων. Δεν διευκρίνισαν ποιοι ήταν οι ενδιάμεσοι, αλλά άλλες πηγές ανέφεραν τα ονόματα του Νικολάι Πατρουέφ, του Ρώσου Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας ή του Υφυπουργού Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογδάνοφ.

Οι στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile προσθέτουν ότι ο Νετανιάχου  προχώρησε αυτό το προληπτικό βήμα αφού έμαθε ότι η Τεχεράνη πιέζει τον Ασαντ να θέσει στη διάθεσή της τη στρατιωτική αεροπορική βάση T-4 Tiyas, η οποία βρίσκεται μεταξύ Homs και Palmyra. 

Η T-4 είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση της αεροπορικής δύναμης της Συρίας. 

Το Τελ Αβίβ βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς η ιστοσελίδα εκτιμά ότι η διοίκηση Trump δεν έχει καμία πρόθεση να προβεί σε κινήσεις στη Συρία για να αποτρέψει το στρατιωτικό κατεστημένο του Ιράν στη χώρα ενώ η Μόσχα κατέστησε σαφές ότι η παρουσία του Ιράν έγινε κατόπιν πρόσκλησης του καθεστώτος Assad και επομένως νόμιμη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail