Χορός δισεκατομμυρίων Μόσχας-Καΐρου - Μεγάλες μπίζνες του Πούτιν στην Αίγυπτο με λιμάνια, τρένα και βιομηχανίες

Freepen.gr - Η συμφωνία για την ίδρυση ρωσικής βιομηχανικής ζώνης βρίσκεται στα τελικά στάδια της, δήλωσε στο ΜΕΝΑ ο Ρώσος εκπρόσωπος του εμπορίου Νικολάι Ασλάνοφ από το Κάιρο.

Το έργο θα καλύψει έκταση 5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων στο ανατολικό Port Said και θα ανοίξει περίπου 35.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Aslanov στο MENA, σημειώνοντας ότι η πρώτη φάση κατασκευών κοστίζει 190 εκατομμύρια δολάρια.

Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται σε 7 δισεκατομμύρια δολάρια, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Μόσχας και του Καΐρου για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων της Αιγύπτου για απόσταση 1.200 χιλιομέτρων.

Ο Ασλάνοφ σημείωσε επίσης ότι το ρωσικό γραφείο εμπορίου στο Κάιρο διοργάνωσε επισκέψεις για 40 ρώσους αντιπροσώπους κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2017.

Οι αντιπρόσωποι πραγματοποίησαν συνομιλίες με αξιωματούχους της Αιγύπτου για διάφορα ζητήματα, όπως η ίδρυση της ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στην Αίγυπτο, συνεργασία για έργα φυσικού αερίου και πετρελαίου καθώς και η ανακαίνιση του εργοστασίου σιδήρου και χάλυβα, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, ο Ασλάνοφ ανέφερε ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Αιγύπτου και Ρωσίας ξεπέρασαν τα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2017, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών εξαγωγών προς την Αίγυπτο, καταγράφοντας 2,8 δισεκατομμύρια και 407 εκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail