Χειμάρρα: Το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή των κατεδαφίσεων οικιών της ελληνικής μειονότητας

«Χιμάρα, το δικαστήριο αποφάσισε να τερματίσει τις εργασίες της IKMT»
Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Τα αλβανικά κρατικά συνεργεία αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία της κατεδάφισης ιδιωτικών κτηρίων στη Χιμάρα, κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αυλώνας, για αναστολή της ενεργειών έπειτα από την προσφυγή των κατοίκων της πόλης, σημειώνει η αλβανική ραδιοτηλεόραση.

Η επιχείρηση (της κατεδάφισης) ξεκίνησε σήμερα από την Εθνική Επιθεώρηση της Εδαφικής Άμυνας -‘IKMT’, σε κλίμα έντασης μεταξύ των αστυνομικών και των κατοίκων που αντιτίθονταν στην κατεδάφιση των ακινήτων που ανοίξει το δρόμο στη Χιμάρα για την «αστική ανάπλαση».

Οι κάτοικοι ήρθαν στην είσοδο της πόλης με ελληνικές και αμερικανικές σημαίες και χαρακτήρισαν αυτή την παρέμβαση ως εκβιασμό κατά της ακίνητης περιουσίας τους.

Τα αλβανικά κρατικά συνεργεία κατάφεραν αν γκρεμίσουν 8 από τα 23 προγραμματισμένα οικοδομήματα.

Η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα αποσύρει το σχέδιο για την ανάπλαση της Χιμάρας.

«Θα υπάρξουν αποζημιώσεις και επανορθώσεις για οποιαδήποτε οικία η οποία επηρεάζεται από την εφαρμογή αυτού του έργου. Οι κάτοικοι θα αποζημιωθούν με την αγοραία αξία τους, δήλωσε ο υπουργός Ντάμιαν Γκικνούρι, πριν από λίγες ημέρες.

Ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ (PBDNJ), Βαγγέλης Ντούλε, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, κατηγόρησε την κυβέρνηση.

«Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού προς τη Χιμάρα και τους Χιμαριώτες μπορεί να συγκριθεί με τη συμπεριφορά ενός εισβολέα. Ο μόνος τρόπος που απομένει είναι η εξορία και η εκτόπιση», δήλωσε ο Ντούλε.

(Στοιχεία από rtsh.al)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...