Πως ο Αλέξης αύξησε τη φορολογία στους φτωχούς

Αναδημοσίευση από: thecaller.gr

Τι μας είπε η έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής; Ότι η περίφημη κοινωνική πολιτική με τα επιδόματα και τα μερίσματα, που αποτελεί το ιδεολογικό περιτύλιγμα της κυβέρνησης Τσίπρα για την βαριά, σκληρή και ανελέητη λιτότητα που εφαρμόζει, είναι όχι μόνο ανύπαρκτη αλλά παράγει και αποτελέσματα σε βάρος των φτωχών συμπολιτών μας.

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Γιατί απλά η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου από το 2015 έως σήμερα έχει ανατρέψει τη σχέση άμεσων και έμμεσων φόρων.

Τι σημαίνει αυτό; Ενώ από το 2011 μέχρι το 2014 τα έσοδα αυξάνονταν από τους άμεσους φόρους, που θεωρούνται δικαιότεροι και που καλούνται να πληρώσουν, οι έχοντες και κατέχοντες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν και αντίθετα αυξήθηκαν τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους, που είναι άδικοι και πλήττουν πρωτίστως τα φτωχότερα στρώματα.

Η έκθεση μάς είπε και κάτι άλλο. Ότι όσο επιδιώκουμε μεγαλύτερα πλεονάσματα μέσω αυξημένης φορολογίας, παγώματος των δημοσίων επενδύσεων και περικοπής δαπανών, τόσο μικρότερος είναι τελικά ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης.

Γι’ αυτό η πρόβλεψη για ανάπτυξη από το 2,7 % έπεσε στο 1,6 % .

Λιγότερη ανάπτυξη όμως σημαίνει λιγότερες δουλειές, λιγότερα έσοδα στα ταμεία, περισσότερη φορολογία για να βγουν πάλι τα υπερπλεονάσματα.

Δεν τα γνωρίζει αυτά ο κ. Τσίπρας; Αν δεν τα γνωρίζει ο ίδιος τα έχει υπόψη του ο κ Τσακαλώτος. Τότε γιατί ακολουθούν αυτή τη λογική, των υπερπλεοναμάτων;

Γιατί αυτή μπορεί να τους εξασφαλίσει οικονομική πολιτική πελατειακών σχέσεων.

Ξέρει ο κ. Τσίπρας πως πιο εντυπωσιακό πολιτικά είναι να πεις σ’ έναν φτωχό συμπολίτη μας ότι αύριο θα έχεις πεντακόσια ευρώ στην τσέπη, από να του μειώσεις το φόρο στα τρόφιμα, τα καύσιμα ή τα τσιγάρα και το όφελος του να είναι σε μελλοντικό χρόνο κάποια ευρώ το μήνα.

Ξέρει ότι οδηγεί σε λάθος δρόμο τη χώρα καθώς έτσι καθυστερεί την ανάπτυξη μέσα από την υπερφορολόγηση .

Αλλά εκείνο που τον ενδιέφερε και που τον ενδιαφέρει, ήταν και είναι η κομματική και πολιτική του επιβίωση και για να το πετύχει θα πρέπει να διατηρήσει την εικόνα μιας κυβέρνησης αριστεράς που μοιράζει δώρα και αντίδωρα στους φτωχούς πολίτες που τα έχουν ανάγκη. Άσχετα αν τους έχει πάρει περισσότερα με τη φορολογία, λίγα λίγα κάθε μέρα, κάθε μήνα.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...